Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ Η ΜΠΑΓΕΡΝ;



Σήμερα στις 21:00 διεξάγεται ο τελικός Κυπέλλου Γερμανίας ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ντόρμουντ και στην δευτεραθλήτρια Μπάγερν στο Ολιμπιαστάντιον. Μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού μετά και τον τελικό του 2005 ανάμεσα σε Μπάγερν - Σάλκε 2-1, παίζουν σε αυτόν οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα!
Η Ντόρμουντ αναζητά την τρίτη νίκη της σε τελικό στην πέμπτη συμμετοχή της σε αυτόν και θα το επιχειρήσει δίχως υπεροψία αλλά με σεβασμό απέναντι στην αντίπαλό της. Απεναντίας η Μπάγερν που το άλλο Σάββατο θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην έδρα της, θέλει απόψε να κατακτήσει το 16ο τρόπαιο σε 19 συμμετοχές στον τελικό. Οι Βαυαροί έχουν ακόμη ένα κίνητρο αφού θέλουν να πάρουν εκδίκηση από τους Βεστφαλούς για τις συνεχόμενες ήττες που έχουν υποστεί από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.
Και οι δύο ομάδες είναι σε εξαιρετική κατάσταση αφού προέρχονται από νίκες στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Ντόρμουντ κέρδισε με 4-0 τη Φράιμπουρκ και πραγματοποίησε με τον ιδανικότερο τρόπο την φιέστα για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Ενώ και η Μπάγερν κέρδισε με 1-4 εκτός έδρας την Κολωνία στέλνοντάς την ουσιαστικά στην δεύτερη εν τάξει κατηγορία της Γερμανίας.
Η παράδοση είναι υπέρ της Μπάγερν. Σε 94 αναμετρήσεις η Ντόρμουντ μετράει 23 νίκες, η Μπάγερν 43 ενώ 28 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στο πλαίσιο του Κυπέλλου Γερμανίας έχουν συναντηθεί 4 φορές. Η Μπάγερν νίκησε στις τρεις από αυτές(1965-66, 1981-82, 2007-08) και η Ντόρμουντ μία(1992-93).
Από αγωνιστικής πλευράς όλος ο καλός ο κόσμος θα βρίσκεται απόψε στο γήπεδο αφού καμία ομάδα δεν μετρά απουσίες και αναμένουμε να δούμε έναν πολύ μεγάλο τελικό. Για την Μπάγερν πιθανή ενδεκάδα είναι: Νόϊερ, Μπαντστούμπερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Λουίς Γκουστάβο, Ριμπερί, Κρος, Ρόμπεν και Γκόμεζ.
Από την άλλη, πιθανή ενδεκάδα για την Ντόρμουντ είναι: Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Κελ, Γκίντογκαν, Καγκάβα, Γκροσκροϊτς, Μπλαστικόφσκι, και Λεβαντόφσκι.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πέτερ Γκάγκελμαν ο πιο αντι-Μπάγερν ρέφερι, όπως λέγεται στη Γερμανία. Φέτος έχει σφυρίξει και τον αγώνα Μπάγερν - Ντόρμουντ 0-1 για το πρωτάθλημα.
Τέλος για τον προπονητή της Ντόρμουντ Γιούργκεν Κλοπ ο αποψινός τελικός θα είναι ο πρώτος στη καριέρα του τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G-G 1,40/ΒΟΜΒΑ Χ 3,20   5-2 ΠΕΡΑΣΕ
Η Ντόρμουντ φαίνεται ότι έχει πάρει τον αέρα των Βαυαρών και όχι μόνο κερδίζει τα μεταξύ τους παιχνίδια αλλά δεν δέχεται και γκολ. Αλλά απόψε είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πρόκειται για έναν τελικό όπου και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίσουν. Θεωρώ πως και οι δύο έχουν τους παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και ένα G-G είναι ιδιαίτερα πιθανό. Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει και το OVER αφού τόσο η Μπάγερν όσο και η Ντόρμουντ φέτος έχουν ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα.



Ρεπορτάζ: Β.Σ

ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΠΑΟ



Πικρία αλλά και... πάρτι! Ήταν τα χθεσινά συναισθήματα μετά και την ολοκλήρωση των δύο ημιτελικών του final 4 της Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς δεν τα κατάφερε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ (λόγω και διαιτησίας) και θα αρκεστεί να παίξει αύριο στον μικρό τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά κρίσιμα διαιτητικά λάθη ήταν εκείνα που έριξαν τη ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού αλλά και εκείνα που έστειλαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας άδικα, στον μεγάλο τελικό.
Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Αυτό που έγινε ήταν τρισάθλιο. Μας έφεραν τον ίδιο διαιτητή, τον Μάρτιν που μας έσφαξε με την Μακάμπι. Μπράβο στον κ. Ρήγα να πείτε. Έχουμε περηφάνια για την ομάδα αυτή σαν να κερδίζαμε. Καλύτερα να χάναμε με 10-20 πόντους διαφορά παρά να μας κερδίσουν με τη διαιτησία"
Δείτε τις καλύτερες στιγμές του χθεσινού πρώτου ημιτελικού:



Δηλώσεις Ομπράντοβιτς:

«Καλησπέρα σε όλους. Πριν έρθουμε στο Final 4 καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια. Γνωρίζαμε πόσο δύσκολο ήταν να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα σαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παίζοντας ένα καλό παιχνίδι. Αποδώσαμε καλά, είχαμε αρκετά υψηλό επίπεδο, κάναμε εννέα ασίστ και αισθάνομαι υπερήφανος με τους παίκτες μου, που έδειξαν για ακόμα μία φορά το χαρακτήρα και την επιθυμία τους. Μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κι έκριναν τον αγώνα. Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ, η τύχη ήταν στο πλευρό της. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους παίκτες του. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά και τους φιλάθλους μας, που μας στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης».



Σήμερα κάνατε ένα μεγάλο αγώνα από κάθε άποψη. Το παιχνίδι έμοιαζε με τελικό. Ασπάζεστε αυτή την άποψη;
«Πράγματι, δεν έμοιαζε με ημιτελικό. Αμφότερες οι ομάδες είχαν καθορίσει το στόχο τους, ο οποίος ήταν κοινός: η πρόκριση στον τελικό. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπαιξε πολύ καλά κι όντως ο αγώνας έμοιαζε περισσότερο με τελικό».
Μπορείτε να μας πείτε περιληπτικά για τα τελευταία 8 δευτερόλεπτα του αγώνα;
«Ήταν μια πετυχημένη ερώτηση, διότι θα δώσω μια απάντηση με την δική μου φιλοσοφία. Δεν έχει τόση σημασία, λοιπόν, το τελευταίο δεκάλεπτο για εμένα, προσωπικά κοιτάζω όλο το παιχνίδι. Το κάθε δευτερόλεπτο είχε μεγάλη σημασία, όχι μόνο τα τελευταία οκτώ. Για εμένα δεν ήταν τα πιο σημαντικά».
Από την άλλη, τα πανηγύρια δεν έχουν τελειωμό. Ο Ολυμπιακός έκανε το απίστευτο και προκρίθηκε έναντι της Μπαρτσελόνα με 68-64 τρελαίνοντας όλη την Ευρώπη. Ηγέτης των "ερυθρόλευκων" ποιος άλλος; ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος με 21 πόντους έστειλε τη Μπαρτσελόνα σπίτι της. 
Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:
Δείτε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Video streaming by Ustream

Video streaming by Ustream

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΟΙ "ΑΙΩΝΙΟΙ" ΣΕ FINAL 4

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα βρεθούν για τέταρτη φορά μαζί σε final 4 αφού έχουν προηγηθεί το 1994 στο Τελ Αβίβ, το 1995 στη Σαραγόσα, και το 2009 στο Βερολίνο.
Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Και τις τρεις προηγούμενες φορές οι "αιώνιοι" αντιμετωπίζονταν μόνο σε ημιτελικό,φέτος όμως μπορούν να συναντηθούν μόνο στον μεγάλο τελικό.
Θα τα καταφέρουν;
Πάμε να απολαύσουμε τι συνέβη στις 3 "αιώνιες" μάχες σε final 4:

1994 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 77-72


Ολυμπιακός (Ιωαννίδης): Μπακατσιάς, Σιγάλας 15, Καμπούρης, Πάσπαλ 22, Νάκιτς, Φασούλας 13, Τόμιτς 6, Τάρλατς, Σταμάτης, Τάρπλεϊ 21.
Παναθηναϊκός (Πολίτης): Αλβέρτης 2, Παταβούκας 7, Γκάλης 8, Οικονόμου 3, Βράνκοβιτς 11, Βολκόφ 32, Γεωργικόπουλος 3, Μυριούνης 6.


1995 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 58-52
Ολυμπιακός (Ιωαννίδης): Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 10, Τζόνσον 27 (4), Νάκιτς, Φασούλας 6, Τόμιτς 5 (1), Τάρλατς 5, Βολκόφ 4.
Παναθηναϊκός (Κιουμουρτζόγλου): Αλβέρτης 3 (1), Παταβούκας 2, Οικονόμου 12, Πάσπαλι 17, Γιαννάκης 3 (1), Βράνκοβιτς 12, Πετσάρσκι 3.


2009 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός  82-84
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Τσίλντρες 11, Βούιτσιτς 14, Μπουρούσης 10 (1), Χαλπερίν 4, Γκριρ 18 (2), Βουγιούκας, Πρίντεζης 9, Ερτσεγκ 4 (1), Τεόντοσιτς 3 (1), Πάργκο.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5 (1), Χατζηβρέττας, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς 20, Γιασικεβίτσιους 18 (4).


ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ...ΤΕΛΙΚΟ "ΑΙΩΝΙΩΝ"



Σήμερα 11 Μαΐου 2012, αρχίζει το final 4 της Ευρωλίγκα με διπλή ελληνική εκπροσώπηση. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα. Έναν ελληνικό τελικό της Ευρωλίγκα. Αλλά βιαζόμαστε λίγο...
Πριν το τελικό υπάρχουν οι ημιτελικοί και εκεί το έργο των ελληνικών ομάδων δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται πρώτος στη μάχη και αντιμετωπίζει στις 18:00 (ώρα Ελλάδος, ΕΤ-1) το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Γιόνας Καζλάουσκας αλλά και των Τεόντοσιτς και Κιριλένκο. Οι περισσότεροι θεωρούν πως εύκολα ή δύσκολα η ΤΣΣΚΑ θα είναι η πρώτη φιναλίστ του τελικού αλλά ας μη λησμονούμε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον πολυνίκη προπονητή του θεσμού ο οποίος έχει την ικανότητα όταν πηγαίνει σε final 4 της Ευρωλίγκα τελικά να παίρνει και το τρόπαιο!
Για να λέμε τα πράγματα όμως έτσι όπως είναι, πράγματι η ΤΣΣΚΑ έχει ίσως το πληρέστερο ρόστερ της δεκαετίας της αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι κάποια τυχαία ομάδα. Είναι ο τρέχων Πρωταθλητής Ευρώπης ο οποίος είναι έτοιμος να υπερασπιστεί το στέμμα του. Γι'αυτό το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι όμως είναι πως θα δούμε έναν μεγάλο και συγκλονιστικό ημιτελικό αντάξιο τόσο των 12 Πρωταθλημάτων Ευρώπης που έχουν συνολικά και οι δύο ομάδες (6 τρόπαια η καθεμία) αλλά και αντάξιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε πλάνα και δηλώσεις από την προπόνηση του Παναθηναϊκού:


Video streaming by Ustream

Από την άλλη, η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης Ολυμπιακός, ο οποίος με έντονο νεανικό και ελληνικό στοιχείο προκρίθηκε στο final 4 αντιμετωπίζει το φαβορί Μπαρτσελόνα. Το ζευγάρι αυτό αποτέλεσε και τον τελικό της Ευρωλίγκα δύο χρόνια πριν στο final 4 του Παρισιού. Αλλά τα πράγματα από τότε έχουν αλλάξει άρδην. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι το πολυβόλο που ήταν στην επίθεση αφού στηρίζεται πλέον στην εκπληκτική άμυνά της. (μ.ο. πόντων που δέχεται σε κάθε αγώνα: 60 π.). Μεγάλος σταρ των "μπλαουγκράνα" ποιος άλλος; Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ο οποίος αποτελεί τον άξονα της επίθεσης της ισπανικής ομάδας. Αυτός είναι που παίρνει τις περισσότερες επιθέσεις αλλά και αυτός που εκτελεί, τις περισσότερες φορές με απόλυτη επιτυχία. Μεγάλο κίνδυνο αποτελούν επίσης και οι Λόρμπεκ και Μάικλ.
Ο Ολυμπιακός όμως, όπως λένε και οι ξένοι δημοσιογράφοι δείχνει να είναι πολύ άνετος και να μην φοβάται για τίποτα. Έφτασε ως εδώ στηριζόμενος στην ενέργεια και τις ικανότητες των παικτών του, ξέρει ότι δεν είναι το φαβορί σε καμία αναμέτρηση είτε αυτή είναι του ημιτελικού είτε του τελικού και θέλει να αποδείξει πως τα... χρήματα δεν κάνουν τις ομάδες. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη Συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως η ομάδα "ζει" για το final 4 και θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Ηγέτης των ερυθρολεύκων και εκείνος πάνω στον οποίο θα οργανωθεί η ισπανική άμυνα είναι ο Βασίλης Σπανούλης που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Εκτός όμως από τον Kill Bill παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ρίξουν στο καναβάτσο την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι ο Σλούκας, ο Λο, ο Ντόρσεϋ και ο Μάντζαρης.
Και εδώ περιμένουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ που σίγουρα θα δώσουν ρεσιτάλ τακτικής, δύναμης, ενέργειας και ικανότητας στο παρκέ του "Σινάν Ερντέμ". Ο δεύτερος ημιτελικός ξεκινά στις 21:00 (ώρα Ελλάδος, ΕΤ-1).


Δείτε πλάνα και δηλώσεις από την προπόνηση του Ολυμπιακού



Video streaming by Ustream



Να επισημάνουμε πως στο πλευρό και των δύο ελληνικών ομάδων θα βρίσκονται περίπου 7.000 Έλληνες φίλαθλοι, 4.000 Παναθηναϊκοί, και 3.800 "ερυθρόλευκοι" οι οποίοι ελπίζουν πως θα δουν επιτέλους έναν ελληνικό τελικό και μάλιστα μέσα στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτή είναι και η δική μας ευχή έτσι ώστε το τρόπαιο της Ευρωλίγκα είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο να παραμείνει και πάλι σε ελληνικά χέρια.
Και οι δύο ημιτελικοί θα μεταδοθούν απευθείας από το Sportstudio!


Ρεπορτάζ: Β.Σ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΧΩΡΑ,ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΝΑ ΤΡΟΠΑΙΟ



Σήμερα διεξάγεται ο μεγάλος τελικός του Europa League ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι δύο ισπανικές ομάδες που εντυπωσίασαν με τη πορεία τους στη διοργάνωση μάχονται απόψε στο Βουκουρέστι για τη κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

107 Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπιλμπάο G-G 1,50   1  2,40  3-0 ΠΕΡΑΣΕ

Η Ατλέτικο είναι σε εξαιρετική φόρμα και προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 2-1 απέναντι στη Μάλαγα και μάλιστα με ανατροπή. Παρέμεινε αήττητη για πέμπτο σερί παιχνίδι στο Πρωτάθλημα ενώ συμπεριλαμβανομένων των ημιτελικών με τη Βαλένθια είναι αήττητη σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ας μη ξεχνάμε πως η Ατλέτικο είναι η προπέρσινη κάτοχος του τροπαίου και Κυπελλούχος Ευρώπης και θέλει να ντουμπλάρει την επιτυχία της αυτή με νίκη στον αποψινό τελικό. Μεγάλο όπλο της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε, ποιος άλλος;, ο Ρανταμέλ Φαλκάο που επιδιώκει να κατακτήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το τρόπαιο αυτή τη φορά με την Ατλέτικο.
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Σιμεόνε δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον μέσο Τιάγκο και τον ακραίο αμυντικό Αντόνιο Λόπεθ. Να επισημάνουμε τέλος, πως στον αγώνα πρωταθλήματος ο Σιμεόνε χρησιμοποίησε τους βασικούς του παίκτες αφού δεν έχει περιθώρια για rotation στην ενδεκάδα.
Από την άλλη, η Μπιλμπάο αποτελεί την έκπληξη της διοργάνωσης. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σύνολο το οποίο έχει παίξει εκπληκτικό ποδόσφαιρο σε όποια έδρα και αν αγωνίστηκε. (είτε είναι της Μάντσεστερ Γ., είτε της Σάλκε). Παίζοντας με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα ήρθε ισόπαλη το περασμένο Σαββατοκύριακο 0-0 με την Χετάφε ,εντός έδρας, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Έχει συμπληρώσει τρεις αγώνες δίχως νίκη στο πρωτάθλημα αλλά ο στόχος πλέον της ομάδας είναι η κατάκτηση του Europa League. Μεγάλο πλεονέκτημα για τον Μπιέλσα είναι πως δεν έχει προβλήματα τραυματισμού και μπορεί να παρατάξει την πιο ισχυρή ενδεκάδα.
Τέλος, στις δύο αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα αρχικά, στον πρώτο γύρο και στο "Σαν Μαμές", η Μπιλμπάο νίκησε με 3-0 την Ατλέτικο ενώ στο δεύτερο γύρο στο "Βιθέντε Καλντερόν", η Ατλέτικο λύγισε την αντίσταση των Βάσκων με 2-1.
Προγνωστικά για το παιχνίδι δύσκολα μπορούν να γίνουν. Είναι και οι δύο "φύσει" επιθετικές ομάδες και αναμένονται πολλά γκολ εκατέρωθεν. Αν επιλέγαμε ανάμεσα στις δύο ομάδες θα επιλέγαμε την Ατλέτικο τόσο για την εμπειρία της όσο και για το καλύτερο υλικό που διαθέτει.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΝΕΑ 20ΜΕΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟ!



Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η Γ.Σ του Παναθηναϊκού καθώς ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από 20 μέλη και θα συγκροτηθεί αύριο το πρωί σε Σώμα.
Τα 20 μέλη είναι ο Λεωνίδας Πολέμης από την τριανδρία Α. Πολέμη, Νίκα και Ξυλά, ο Γιάννης Αλαφούζος όρισε μέσω ενός πληρεξουσίου που είχε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον εαυτό του αλλά και τον Δημήτρη Γόντικα, τον Στράτο Σιωπήλη, τον Κώστα Ελευθεράκη, τον Βασίλη Κωνσταντίνου, τον Γιάννη Παναγιωτίδη, τον Παύλο Τσίμα, τον Δημήτρη Βερβεσό, τον Γιάννη Ηρειώτη, τον Αριστείδη Καμάρα, τον Χρήστο Παναγόπουλο και τον Δημήτρη Μαρκόγιαννη. 
Για μέλη του Παναθηναϊκού προτάθηκαν άλλα δύο πρόσωπα τα οποία όμως δεν ήθελαν να μπουν στο συμβούλιο από πρόταση και έτσι μπήκαν ως ανεξάρτητοι. Αυτά είναι ο Μίμης Δομάζος και ο Δημήτρης Γούναρης.
Ο Αντρέας Βγενόπουλος όρισε την Λομβάρδου και τον Γιώργο Λιβέρη. Επίσης μία θέση του Ερασιτέχνη έμεινε κενή και θα οριστεί αύριο, που διεξάγεται το Διοικητικό Συμβούλιο. Οι δύο θέσεις που είχαν μείνει κενές συμπληρώθηκαν ύστερα από κλήρωση από τους Κώστα Κροκίδα και Σάββα Παπαδόπουλο. Κανένα μέλος δεν ορίστηκε από τους Νίκο Πατέρα, Θανάση Γιαννακόπουλο και Ζολώτα.
Να επισημάνουμε πως ο Γιάννης Αλαφούζος αποκάλυψε πως έχει μαζέψει 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Αντρέας Βγενόπουλος στήριξε τον επιχειρηματία και έκανε έκκληση για στήριξη της προσπάθειας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Αλαφούζου:

«Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε δεν θα είναι εύκολο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε. Είναι και οι συνθήκες πολύ δύσκολες. Δεν θα χωράνε στη Λεωφόρο οι φίλοι του Παναθηναϊκού , η Λεωφόρος είναι η καρδιά μας. Θα δοθεί συνέντευξη ή την Παρασκευή ή την Δευτέρα. Δεν έχω την εμπειρία και τη δυνατότητα για τα συμβόλαια. Πρώτο μέλημα είναι η οικονομική κρίση και μετά τα υπόλοιπα»


Ρεπορτάζ: Β.Σ

ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ: "ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ"



Συνέντευξη 2,5 ωρών έδωσε χτες το βράδυ ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας στην τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μπακέλα και Γιώργο Παπαϊωάννου.
Ο πρόεδρος της αγρινιώτικης ΠΑΕ δήλωσε πως "Ακόμη και αύριο φεύγω από τον Παναιτωλικό" και προσθέτει "δεν με ενδιαφέρει ποιος θα αγοράσει, αν είναι Έλληνας, Αλβανός, μαύρος ή λευκός." 
Αναλυτικά:

Για το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ: «Ξέρω ότι γράφτηκε ότι είναι ένα ακόμη τρικ του Κωστούλα για να θολώσει τα νερά. Πάλι δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο να δει αν είναι έτσι ή όχι. Μόνο ο κόσμος με ρωτάει στον δρόμο. Δεν είχα διαβάσει καν την ανακοίνωση των φιλάθλων και έτυχε να κάνω την επόμενη ημέρα αυτή την δήλωση. 

Ήρθε ένας δημοσιογράφος για να κάνει συνέντευξη στον Μπελεβώνη με είδε μου είπε τι έγραφαν οι οργανωμένοι και του είπα ότι ίσως δεν κάνω εγώ και πως ήρθε η ώρα να φύγω. Μου λέει να το γράψω και το λέω να το γράψεις! Θα πρέπει να σας αποκαλύψω πως είχα πει μερικούς μήνες πριν στον Τεννέ «σώσε την ομάδα γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Εγώ θα φύγω το καλοκαίρι και δεν θέλω να αφήσω την ομάδα στην Β' εθνική». Μου λέει «είσαι τρελός; Τι λες τώρα». Αλλά εγώ το σκέφτηκα από τότε. 

Την απόφαση να μην γυρίσω πίσω να δω τον Παναιτωλικό την πήρα μετά από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό όταν η κερκίδα έβριζε εν χορώ τον καλύτερο συνεργάτη και φίλο μου. Τότε είπα ότι τέλειωσε στην καρδιά μου αυτό που λέγεται πρόεδρος του Παναιτωλικού. Το ξενέρωμα ήταν μεγάλο για μένα. 


Δεν κατάφερα να σταματήσει η βία στο ποδόσφαιρο όσο κι αν προσπάθησα. Αηδίασα. Δεν το πέτυχα. Δεν γίνεται από την μια να προσπαθώ να πετύχω κάτι για την ομάδα και την πόλη και από την άλλη να τα ακούω. Και δεν γίνεται να μου λένε ότι δεν τα λέμε για σένα. Χτυπάμε το σαμάρι και όχι τον γάιδαρο δεν υπάρχει εδώ. Για μένα έκλεισε ο κύκλος του Παναιτωλικού. Κλείνω 7 χρόνια. 

Δεν έχω κάτι άλλο να δώσω και δεν έχω να δώσω κι άλλα χρήματα. Έχω μετανιώσει που έδωσα πολλές ώρες εργασίας, έδωσα και προσωπικό χρόνο. Ήρθα στην Ελλάδα συνταξιούχος και δουλεύω 10 ώρες την ημέρα. Εισπράττω όχι στο σύνολο αλλά σε μεγάλο βαθμό μεγάλη αγνωμοσύνη. Αν αύριο βρεθεί αγοραστής θα την δώσω να φύγω. Δεν υπάρχει όρεξη πλέον. Δεν με νοιάζει τίποτα πια. Δεν με νοιάζει καν η κριτική. Ας γραφτεί οτιδήποτε. 

Ξενέρωσα τόσο πολύ με όλο αυτό το σύστημα του «φιλάθλου ξερόλα» που δεν θέλω να κάνω τίποτα άλλο. Τον χρόνο από τώρα μέχρι να την πάρει κάποιος άλλος την ομάδα τον θεωρώ χαμένο χρόνο. Για το καλό του Παναιτωλικού και το δικό μου εύχομαι να γίνει σύντομα. Η ομάδα έχει κόσμο, είναι καθαρή, έχει γήπεδο, δεν χρωστάει, έχει δυναμική και στην Β' εθνική. 


Όποιος μπει δεν χρειάζεται να βάλει πολλά. Εγώ θα απαλλαγώ με κάθε τρόπο από τον Παναιτωλικό. Μπορεί να πληρώσω κιόλας για να δώσω τον Παναιτωλικό. Εγώ περιμένω προτάσεις και ξέρω ότι θα βρεθούν κάποιοι να τον πάρουν. Αν είχα τον κόσμο δίπλα και στα καλά και στα άσχημα ίσως τα ξεπερνούσα αλλά δεν τον έχω. 

Δεν μπορεί να δίνω κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια και να απολογούμαι στον καθένα που έχει λάθος άποψη και την λέει με υβριστικό τρόπο. Μου πήρε 7 χρόνια να καταλάβω ότι εγώ δεν κάνω για τον χώρο αυτό». 


Για το αν έχουν βρεθεί υποψήφιοι αγοραστές: «Κάποιοι που δεν ήταν εξ αρχής σοβαροί και τους απομόνωσα. Το πωλητήριο βγήκε και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί κάποιος. Ακόμη κι αν χρειαστεί το Πρωτοδικείο ή να περάσουν κάποιοι μήνες εγώ δεν βάζω άλλα λεφτά στον Παναιτωλικό. Το τελευταίο μου ευρώ μπήκε. Το μπάτζετ θα είναι το πολύ 100.000 ευρώ για να λειτουργήσουν όλα. Και μέχρι τον Οκτώβριο να μείνω εγώ λεφτά δεν βάζω. Ακόμη κι αν δικαιωθεί η ομάδα στην προσφυγή της εγώ τελείωσα». 

Για το Emileon και αν θα μπορεί σε περίπτωση πώλησης της ΠΑΕ να κάνει προπονήσεις η ομάδα εκεί:«Πλέον είναι δύο διαφορετικά πράγματα». 

Για το προφίλ του νέου αγοραστή: «Δεν με ενδιαφέρει πλέον. Παλιότερα με ενδιέφερε. Τώρα όχι αν είναι άντρας, γυναίκα, άσπρος, μαύρος. Αλβανός ή Έλληνας. Δεν με ενδιαφέρει. Αρκεί να έχει τα κότσια. Ας εμφανιστεί οποιοσδήποτε. Δεν θα τον κρίνω. Ας τους κρίνετε εσείς. Πλέον το ποδόσφαιρο είναι ωραίο να το βλέπω από την τηλεόραση». 

«Έλεγαν μπράβο για το ρόστερ» 

Για το αν με το ρόστερ που είχε η ομάδα θα μπορούσε να μείνει στην κατηγορία και τι άλλαξε μεταξύ πρώτου και δευτέρου γύρου: «Για το αν είχαμε καλό ρόστερ το είχαν πει όλοι και φάνηκε μέχρι το Γενάρη. Περιμέναμε κι από τότε καλύτερα αποτελέσματα στην συνέχεια. Κάθε φορά που κάναμε μια μεταγραφή το καλοκαίρι παίρναμε τα καλύτερα σχόλια και από δημοσιογράφους και από φιλάθλους. Όλοι έλεγαν μπράβο. 

Όταν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα δεν υπήρχαν κάποιοι που να αμφισβητήσουν ότι μπορούσαμε να μέναμε στην κατηγορία και με κάποια άνεση. Τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν μια καλή εικόνα και πήραμε αποτελέσματα τόσο στο Αγρίνιο όσο και εκτός έδρας. Πάντα υπήρχαν και αντίθετες απόψεις, αλλά σε γενικές γραμμές λέγαμε όλοι ότι υπάρχει ένα καλό ρόστερ. Πλέον όλη η κριτική στηρίζεται στο αποτέλεσμα» 


Για το γεγονός ότι πήραν μέρος στην προετοιμασία παίκτες που δεν ήταν στο πλάνο και στην συνέχεια αποκτήθηκαν άλλοι (σ.σ τέθηκε ως παράδειγμα ο Γκόλιας): «Στην προετοιμασία όσοι συμμετέχουν είναι όλοι στα πλάνα. Ο προπονητής βλέπει τα πλάνα του, βλέπει ότι έχει μόνο τον Γκόλια και παίρνει και έναν άλλο παίκτη για να έχει και μια λύση που αν είναι καλύτερη θα παίζει αυτός» 

Για τις μεταγραφές Ντολεζάι-Μητρόπουλο που έγιναν στο φινάλε: «Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Ποντάραμε σε αυτό. Ήμασταν σε επαφή με παίκτες. Ακόμη και με τον Ζαραδούκα είχαμε συμβόλαιο και μάλιστα όταν ήταν ακόμη στον Βόλο κάτι που απαγορεύεται. 

Θα ήταν και μια καλή μεταγραφή για τον Παναιτωλικό! Αλλά τι να κάνουμε όταν του κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός και με περισσότερα χρήματα; Τι να πεις σε ένα παιδί 21 χρονών; Να το τιμωρήσεις και να το αφήσεις στον πάγκο; Δεν μπορείς». 


Για το αν έγινε καλή διαχείριση των πολλών χρημάτων που δόθηκαν στον μεταγραφικό τομέα:«Παίρναμε παίκτες και συγχρόνως έκαναν μεταγραφές και οι άλλες ομάδες. Βλέπαμε τι αγόραζαν οι άλλοι και προσπαθούσαμε να πάρουμε καλύτερους αλλά όχι πολύ ακριβούς. Δεν είναι το χρήμα που βγάζει πρωταθλητές ή που σώζει τις κατηγορίες. 

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Στα Γιάννενα ο προπονητής είχε βοήθεια από την Παναγιά, στην Λιβαδειά ο κύριος Κομπότης είχε βοήθεια από έναν άλλο... Άγιο άλλου χρώματος». 


«Ξέρουμε πως λειτουργεί το παρασκήνιο» 

Για το πως ο Παναιτωλικός είχε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει το παρασκήνιο: «Το ξέρουμε εδώ και 7 χρόνια πως λειτουργεί. Αλλά τι προετοιμασία να κάνουμε; Απλά εμείς κοιτάξαμε να πάρουμε παίκτες καλύτερους από την Δόξα, τον Λεβαδειακό, τα Γιάννενα, τον ΟΦΗ. Αν αναλύσουμε ατομικά το ρόστερ πήραμε καλύτερους παίκτες. 

Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα να σταθεί καλά στο γήπεδο. Τον τελικό λόγο έχει πάντα ο προπονητής που καμιά φορά μπορεί να ζητάει και παίκτες που είναι πιο ακριβοί και καμιά φορά εκεί ξεφεύγει το μπάτζετ». 


Για το αν περνούσε η γνώμη του Τεννέ στα μεταγραφικά: «Δεν έχει μπει στον Παναιτωλικό παίκτης χωρίς να έχει την έγκριση του προπονητή. Όχι μόνο του Τεννέ. Οποιουδήποτε. Ο Τεννές ήταν συνεργάσιμος, αλλά δεν έκανε υποχωρήσεις. Οι προπονητές συνήθως απαιτούν και λίγο τον νοιάζει αν ο Κωστούλας χάσει λεφτά. Ο δικός μου καυγάς με τους προπονητές είναι πάντα ότι αφού έχουμε 2 επιλογές γιατί δεν διαλέγεις τον φτηνότερο». 

Για το αν είχε η διοίκηση αντανακλαστικά να αντιδράσει στο κρίσιμο δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος που άρχισε ο κατήφορος: «Σε αυτή την χρονική στιγμή που η ομάδα τρέχει η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει πολλά. Ή κάνει μεταγραφές ή αλλάζει τον προπονητή. Το δεύτερο δεν το έκανα. Καλώς ή καλώς. Ας με κρίνει ο καθένας. 

Για παίκτες κάναμε προσπάθειες και ακόμη μια οικονομική υπέρβαση. Δεν είναι η καλύτερη εποχή για μεταγραφές! Κάναμε κάτι σαν διοίκηση. Άλλο αν βγήκαν ή αν όχι στο γήπεδο. Πήραμε παίκτες με ποιότητα όπως ο Ακαλέ και ο Ονουάτσι και όλοι έλεγαν θα βάζει τα γκολ όλα και δεν έβαλε κανένα. Ο Φερνάντες στο τέλος αποδείχθηκε μια καλή επιλογή 

Για την απομάκρυνση Τεννέ: «Δεν τον έδιωξα τον Τεννέ. Το είπα με κάθε τρόπο. Τον παρακαλούσα να μείνει. Μου είπε δεν αντέχω άλλο την πίεση και μου είπε φεύγω να πάρει η ομάδα 2-3 παιχνίδια για να σωθεί. Δεν μπορώ να κάνω καν προπόνηση. Έχω αδειάσει μου έλεγε. Τι να έκανα εγώ;» 

Για τον αν θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλιώς στα αποδυτήρια: «Κάποιος παίκτης της ομάδας με έπιασε και μου είπε. Εγώ ήμουν και σε άλλη ομάδα και εκεί έμπαινε μέσα ο πρόεδρος και γινόταν της πουτ...ας. Εγώ του είπα εγώ δεν το κάνω. Ας έρθει άλλος. Εγώ δεν είμαι τέτοιος πρόεδρος. Να φύγω αν θέλετε τέτοια». 

«Να μην μπει στο λεωφορείο ο Λεμονής» 

Γιατί έβγαλε την δήλωση για τον Λεμονή: «Το όνομα και μόνο του Λεμονή με κάνει να νιώθω άσχημα. Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες των τελευταίων χρόνων. Ήταν κακός, ανεπαρκής, κουβέντα για την κουβέντα. Δεν έκανε. Τι να πω; Για τις αλλαγές των θέσεων; Για τις τοποθετήσεις; Στον ΟΦΗ χάναμε και άλλαξε παίκτη στο 89'! 

Έδειξε ότι δεν είχε τίποτα να δώσει. Αυτό μπορούσε αυτό έδωσε. Το μεγάλο λάθος που έκανα ήταν ότι τον πήρα τον Λεμονή. Είπα καλά λόγια στην παρουσίαση γιατί έτσι έπρεπε και δεν άκουσα όσους έλεγαν μακριά.

Το δεύτερο λάθος είναι το ματς με την ΑΕΚ. Το είδα στην τηλεόραση και άργησα να πάρω μετά την λήξη τηλέφωνο τον Μπελεβώνη και να του πω πες στον Λεμονή να μην μπει στο λεωφορείο να γυρίσει στο Αγρίνιο. Αυτό ήταν το λάθος μου. Το κεφάλαιο Λεμονής έκλεισε για μένα». 

Για την μεταγραφή Ακαλέ: «Ξέραμε για τον Ακαλέ ότι δεν ήταν έτοιμος. Το είδαμε στο βίντερο. Πήραμε το ρίσκο και είπαμε πως σε δύο παιχνίδια να μας δώσει το 50% από την μπάλα που ξέρει δεν θέλουμε τίποτα άλλο. Ας τα πάρει τα λεφτά του». 

«Δεν διασταυρώνουν και γράφουν παπαριές» 

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Ψάχναμε για την θέση του Κουτρουμάνου αλλά δεν βρήκαμε. Συνεχώς ψάχναμε. Όλες οι κουβέντες που κάναμε με τον Τεννές ήταν να πάρουμε παίκτη στην θέση του Κουτρουμάνου. Είπαμε αν βρούμε ένα καλό στόπερ αλλά δεν βρήκαμε και τουλάχιστον πήραμε επιθετικού να βάζουμε γκολ. Να ενισχυθούμε μπροστά. Θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μεταγραφές τον Γενάρη αλλά τις κάναμε και ότι βγει». 

Τι λάθη έκανε η διοίκηση και η ομάδα υποβιβάστηκε: «Γιατί πρέπει να έχουμε φταίξει; Πείτε μου που έχω φταίξει. Να μου πείτε έκανες 1-2-3 λάθη. Υπάρχουν 2-3 δημοσιογράφοι που θεωρούν λάθος ότι έχει κάνει η διοίκηση. Κυρίως έχουν στοχοποιήσει τον Μπελεβώνη που δουλεύει πολύ και τον χτυπάνε. Καρφώθηκε στο μυαλό κάτι που δεν είναι σωστό και βγάζαμε σενάρια και συμπεράσματα! 

Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι καταλογίζουν τόσα σε μένα και τους συνεργάτες μου και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο να κάνουν μια διασταύρωση. Μέχρι ότι χτίζω πύργο στην Αίγινα γράφουν όταν έχω ένα απλό σπίτι που δεν μπορώ να το φτιάξω γιατί δεν βρίσκω μαστόρους. Γράφουν τόσες σελίδες χωρίς να με ρωτήσουν τίποτα. Όταν δεν διασταυρώνουν και γράφουν είναι όλα παπαριές». 

Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή: «Μου έλεγαν όλοι όμορφα λόγια για να πάρω διάφορα πρόσωπα για τεχνικό διευθυντή! Τι κάνει ένας τεχνικός διευθυντής; Δεν ήξερε κανείς να μου πει ότι έχει 2-3 καθήκοντα συγκεκριμένα. Να προσλάβω κάποιον που δεν θα ξέρει τι θα κάνει; Όταν βλέπω ότι με τους ανθρώπους που έχω το πράγμα λειτουργεί καλά. Χωρίς να του δίνω ένα σωρό λεφτά». 

«Ο νόμος του ισχυρού υπερισχύει» 

Για την... επόμενη μέρα του Παναιτωλικού: «Υπάρχει μια προσφυγή για παράτυπα πράγματα που έχουν γίνει στην Σούπερ Λίγκα και έχουμε ακόμη μια πιθανότητα να δικαιωθούμε. Αλλά επειδή εδώ είναι Ελλάδα δεν υπερισχύει ο νόμος, αλλά ο νόμος του ισχυρού. Την επόμενη Τρίτη έχουμε την διαδικασία της προσφυγής και δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω. 

Ξέρουμε ότι τα χαρτιά των ομάδων δεν είναι όλα σωστά και θα γίνει ξανά ένας νέος έλεγχος. Υπάρχουν 9 ομάδες που δεν μπορούν να πάρουν άδεια. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά το ψάχνουμε. Υπάρχει μια δυσκολία. Δεν είναι τόσο γρήγοροι μερικοί να απαντούν σε ότι ρωτάμε. Είμαστε αισιόδοξοι για ανατροπή του σκηνικού». 


Για τους παίκτες που έχουν ήδη φύγει από την ομάδα: «Δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε. Κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε ήδη στην Β΄και λένε ότι έχουν καλύτερη πρόταση. Δεν θα κρατήσουμε όποιον δεν θέλει να μείνει». 

Για τις καλές στιγμές που βίωσε στον Παναιτωλικό: «Δεν θα πω το μπαράζ ή την άνοδο. Είναι πολλές οι καλές στιγμές. Καλές στιγμές είναι ότι είχα συνεργάτες και φίλους και προχωρώντας μέσα στο Αγρίνιο ένιωθα ότι ο κόσμος με αγαπάει και μου είπε δύο καλά λόγια. Υπάρχει κόσμος που σεβάστηκε και σέβεται ακόμη το έργο».

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ




Δραματικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό επιφέρει η λαϊκή ετυμηγορία. Ηταν ψήφος οργής, που προκάλεσε την κατολίσθηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση και την απώλεια για το ΚΚΕ της ηγεμονίας στην Αριστερά.
Οδυνηρό ξάφνιασμα προκαλεί η εμφάνιση στο κοινοβουλευτικό προσκήνιο των φαντασμάτων του φασισμού. Παρά την ένταση της αναμέτρησης, η προσέλευση στις κάλπες παρουσίασε κάμψη, σε σημείο που η αποχή σημείωσε ιστορικό ρεκόρ
Σαρωτική ανατροπή στο πολιτικό σύστημα, με δραματική συρρίκνωση των δύο μεγάλων κομμάτων που σφράγισαν με τις πολιτικές τους και τη διακυβέρνησή τους τη Μεταπολίτευση, έφεραν οι χθεσινές εκλογές, στις οποίες οι ψηφοφόροι άφησαν την οργή τους να καθοδηγήσει τις επιλογές τους.
Η λαϊκή ψήφος είναι σαφής και αποδοκιμάζει με ηχηρό τρόπο την πολιτική λιτότητας και αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους, καταλογίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χωρίς όμως να δίνει, παρά την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκάθαρη εντολή ούτε για τις συμμαχίες και τους συσχετισμούς, ούτε για την πολιτική διαχείρισης της κρίσης.
Με ένα ποσοστό της αποχής σε επίπεδα-ρεκόρ, που έφθασε σχεδόν το 40%, τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δημιουργούν νέο πλαίσιο για την αναδιάταξη και επανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, αν και δεν δίνουν σαφή απάντηση στο μείζον ερώτημα που αντιμετωπίζει η χώρα για τη διασφάλιση πολιτικής σταθερότητας που σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία, είτε για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, όπως επεδίωκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΔΗΜΑΡ, είτε για την ανατροπή του Μνημονίου, όπως επιζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες».
Οι ζυμώσεις, που δρομολογήθηκαν ήδη από χθες το βράδυ με τις επίσημες τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων, θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών που αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο αύριο με την πρώτη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά.
Τα περιθώρια ευόδωσης αυτής της προσπάθειας, πάντως, είναι σχεδόν μηδενικά, καθώς η σύμπραξη ΝΔ -ΠΑΣΟΚ δεν διευκολύνεται από την «αριθμητική» των αποτελεσμάτων, ενώ δυνάμεις όπως η ΔΗΜΑΡ και οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» απλά και μόνο μπροστά στο ενδεχόμενο νέων εκλογών δεν δείχνουν κατ' αρχήν πρόθυμες για κυβερνητική σύμπραξη με τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα, αλλά ούτε και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα οδηγούσε πρακτικά στην «αφομοίωσή» τους από την ισχυροποιημένη ηγετική δύναμη του αντιμνημονιακού μετώπου.
Η τιμωρία υπερίσχυσε κάθε αλλού κριτηρίου που καθόρισε την εκλογική επιλογή του ελληνικού λαού, η οποία όμως τελικά συνδέεται και με την πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού που δημιουργεί τοπίο αβεβαιότητας και ακυβερνησίας.
Το νέο πολιτικό πλαίσιο, τελικά, κάθε άλλο παρά διευκολύνει, ακόμη κι αν υπήρχε τέτοια πρόθεση, την απόπειρα διαχείρισης της δεινής θέσης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και κυρίως την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, καθώς στέλνει αντιφατικά μηνύματα στους Ευρωπαίους που μάλλον αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.
Με τις πολιτικές δυνάμεις να διαπιστώνουν αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, αναμένεται να προσφύγουν όλοι στο παιχνίδι μετάθεσης ευθυνών για το αδιέξοδο ώστε να μην επιμεριστούν την ευθύνη για νέα προσφυγή στις κάλπες, η οποία χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα δώσει λύση, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση της χώρας.
Δυστυχώς, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη καμπή στην πορεία της χώρας, οι πολιτικές δυνάμεις δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και απλώς δείχνουν να αντιδρούν και να συμπεριφέρονται με μοναδικό σκοπό να λάβουν καλύτερη θέση εν όψει μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ


Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ!



Πολλά κρίνονται απόψε σε Γαλλία και Ιταλία. Στο Σαμπιονά, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε και πάλι μετά και το στραβοπάτημα της Μονπελιέ το οποίο εκμεταλλεύτηκε άριστα η δεύτερη, Παρί Σ.Ζ. Απόψε οι παριζιάνοι δεν θέλουν τίποτε άλλο πέρα από τη νίκη έτσι ώστε να ανέβουν στη πρώτη θέση της κατάταξης. Από την άλλη, κορμιά πέφτουν στην Ιταλία, εκεί όπου Γιουβέντους και Μίλαν παλεύουν σώμα με σώμα για την κατάκτηση του scuddeto.Αλλά βέβαια και οι δύο έχουν πολύ δύσκολο έργο στους δύο εναπομείναντες αγώνες.
Αναλυτικά:

Γαλλία:

434 Εβιάν - Αζαξιό  Χ2  1,63  2-1 ΧΑΘΗΚΕ
435 Λυών - Μπρεστ  UNDER  1,90 NO GOAL  1,80  1-1 ΠΕΡΑΣΕ
461 Βαλενσιέν - Παρί Σ.Ζ   2   1,75  3-4 ΠΕΡΑΣΕ

Ιταλία:

458 Ίντερ - Μίλαν    2    1,80   G-G  1,55  4-2 ΧΑΘΗΚΕ
459 Κάλιαρι - Γιουβέντους    2  1,22   0-2 ΠΕΡΑΣΕ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

"ΕΧΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ"





Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε την καθιερωμένη Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα πριν το φάιναλ φορ και μίλησε για πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. 
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:


Coach συγχαρητήρια για μία εκπληκτική χρονιά. Πέρυσι, η ίδια εποχή ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για τον Ολυμπιακό. Τώρα είναι μια μεγάλη έκπληξη. Ποια η διαφορά του πέρυσι με φέτος;

"Πιστεύω πως πέρυσι είχαμε μία φοβερή ομάδα με εξαιρετικούς δημιουργούς όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Βασίλης Σπανούλης στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα. Είχαμε πιθανότατα την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αλλά χάσαμε ενάντια στη Σιένα για ένα λόγο: Πιστεύω πως οι καλύτεροι παίκτες μας δεν έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για την ομάδα. Η κύρια διαφορά φέτος είναι πως έχουμε νεότερη ομάδα αλλά παίζουμε όλοι μαζί σαν ένας. Είχαμε πολλά προβλήματα στην αρχή της σεζόν όταν ο πρόεδρος μας ήταν έτοιμος να φύγει και έπρεπε να μειώσουμε το μπάτζετ. Παρόλα αυτά πολλοί μας βλέπουν σαν μια μεγάλη έκπληξη αλλά πιστεύω πως αξίζουμε να είμαστε στο final 4."


Το ρόστερ είναι σχεδόν ολοκληρωτικά διαφορετικό από αυτό της περσινής χρονιάς. Σε ποιο σημείο κατά τη διάρκεια της σεζόν αρχίσατε να πιστεύετε πως αυτή η ομάδα έχει το υλικό να φθάσει στο Final 4;


"Λοιπόν εμείς βελτιωνόμασταν σαν ομάδα βήμα με βήμα και κάθε φορά παίζαμε όλο και καλύτερα. Το πιστεύω. Αμέσως μετά την κλήρωση του TOP 16 είπα στους παίκτες πως η πρόκριση στα playoffs θα ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Όταν προκριθήκαμε και έπρεπε να παίξουμε ενάντια στη Σιένα πίστεψα ότι ήταν μια υπέροχη ευκαιρία για εμάς να πάρουμε εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό. Ακόμη έπρεπε να πάμε βήμα - βήμα ολόκληρη τη διαδρομή. Πιστεύω ότι η ομάδα μου έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Μπορούμε να βελτιωθούμε σαν ομάδα ακόμη περισσότερο."


Βελτιώσατε πολλά νέα παιδιά μέσα στη σεζόν. Πόσο πεπεισμένος είστε πως παίκτες σαν τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Κώστα Σλούκα θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί τώρα στην Ευρωλίγκα;


"Κοιτάξτε, το να γίνεις ένας ανταγωνιστικός παίκτης στην Ευρωλίγκα χρειάζεται εμπειρία στη διοργάνωση. Με τον Βαγγέλη Μάντζαρη δεν είχαμε καμία εμπειρία στην αρχή της σεζόν αλλά τώρα έχει γίνει από τους παίκτες κλειδιά της ομάδας. Ο Σλούκας έχει διεθνή εμπειρία στα νεότερα επίπεδα, και ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα των Νέων, ξέρει πώς να παίζει κάτω από πίεση και είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για αυτόν. Ο Σλούκας, ο Μάντζαρης και ο Παπανικολάου μας έχουν δώσει πολλή ενέργεια όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις. Είναι εξαιρετικά παιδιά τα οποία έχουν βελτιώσει το παιχνίδι τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον"

Συμπληρώσατε τα δύο τελευταία κομμάτια του παζλ με τον Τζο Ντόρσεϊ και τον Έισι Λο πριν το TOP 16. Πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι παίκτες για την επιτυχία της ομάδας;

"Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Ο Τζο, ήταν αντίπαλός μας με τη Κάχα Λαμποράλ, (στη κανονική περίοδο) και ακόμα και εάν δεν έπαιξε πολύ μου άρεσαν οι φυσικές του ικανότητες και ο τρόπος που αντιδρούσε στο παρκέ. Ήταν απόλυτα διαφορετικός σε σχέση με τους Παπαδόπουλο και Γλυνιαδάκη. Πιστεύω ότι έχει γίνει παίκτης κλειδί για εμάς στην άμυνα. Μας βοήθησε να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Όσον αφορά τον Έισι Λο είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας με εξαιρετική προσωπικότητα. Και οι δύο είναι εξαιρετικά παιδιά και έχουν αφομοιωθεί απολύτως με την ομάδα μας."


Φυσικά ο Βασίλης Σπανούλης έχει γίνει ο ηγέτης της ομάδας από τη πρώτη μέρα. Τί είναι αυτό που κάνει ένα τόσο μεγάλο παίκτη τέλειο για την ομάδα σας;


Μην ξεχνάτε πως ο Βασίλης έπρεπε να υποβληθεί σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση αυτό το καλοκαίρι και από τα μέσα Δεκεμβρίου είχε έναν περίπλοκο τραυματισμό. Ο σύνδεσμος στον αστράγαλό του είχε σπάσει. Μου είπε: "coach μην ανησυχείς, θα επιστρέψω στο TOP 16" Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι είναι ένας διαφορετικός παίκτης. Σίγουρα όλες οι άμυνες θα στοχεύουν σε αυτόν αλλά αυτός είναι ένας ηγέτης της υπομονής. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να βασιστώ σε έναν παίκτη σαν τον Βασίλη."


Κοιτάζοντας μπροστά στον ημιτελικό, η Μπαρτσελόνα έχει μία από τις καλύτερες άμυνες στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Πώς μπορείτε να επιτεθείτε σε μια τέτοια άμυνα;

"Λοιπόν η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή. Πιστεύω ότι έχουμε το υλικό να παίξουμε τα ίδια επίπεδα άμυνας. Σε ένα παιχνίδι στο final 4 περιμένω πολλά από την Μπαρτσελόνα και τον προπονητή της. Είμαστε μια νεανική ομάδα αλλά πρέπει να παίξουμε με πολύ ένταση ειδικά στην άμυνα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε το γήπεδο όπως παραδοσιακά κάνουν οι ισπανικές ομάδες. Όλοι λένε ότι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο γρήγορα στο κόσμο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή άμυνα και να τρέξουμε. "


Η Μπαρτσελόνα έχει τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Πώς μπορείτε να τον περιορίσετε;

"Μου αρέσει πάρα πολύ ο Ναβάρο. Παλεύει σε όλο τον αγώνα και δίνει τα πάντα για την ομάδα του, αλλά ο τρόπος που έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας με την εθνική του ομάδα ειδικά στον τελικό...πραγματικά τον απόλαυσα! Μετά βλέπουμε ότι κάθε παίκτης που έχει την ευκαιρία να τον μαρκάρει έχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά του. Είναι πραγματικά δύσκολο να εμποδιστεί ένας παίκτης σαν τον Ναβάρο. Όλοι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό όχι μόνο απέναντι στον Ναβάρο αλλά απέναντι σε όλους. - και πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους εαυτούς μας-"

Ο Κάιλ Χάινς ο κορυφαίος σας ριμπάουντερ απέχει 10 εκατοστά από τα ψηλά κορμιά της Μπαρτσελόνα. Υπάρχει κάποια ανησυχία ή μπορεί να χρησιμοποιήσει το μικρό ύψος του προς όφελός του;

"Ήμουν τυχερός που παίξαμε πέρυσι ενάντια στους Brose Baskets. Είδα τον Χάινς και πιστέψτε με τώρα είναι ο κοντότερος από οποιονδήποτε άλλον center στην Ευρώπη αλλά είναι πολύ ανταγωνιστικός, έχει εξαιρετική προσωπικότητα και δουλεύει σκληρά. Εγώ πίστεψα πως εάν ο Τσαρλς Μπάρκλεϋ με το μέγεθός του ήταν δυνατό να γίνει ο κορυφαίος πάουερ φόργουορντ στο NBA, το ίδιο μπορεί να γίνει και ο Κάιλ με το ύψος του στην Ευρώπη."


Ο άλλος ημιτελικός είναι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχετε αντιμετωπίζει πολλές φορές μέσα στη σεζόν, την ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα και τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα. Πώς βλέπετε αυτό το παιχνίδι; 

"Και οι δύο είναι πραγματικά πολύ καλές ομάδες. Όχι μόνο αντιμετώπισα την ΤΣΣΚΑ αυτή τη σεζόν αλλά ήμουν προπονητής της για τρία χρόνια και έφτασα στο final 4 τρεις φορές. Φυσικά η ΤΣΣΚΑ έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα τη φετινή σεζόν το οποίο είναι να έχει έναν παίκτη σαν τον Κιριλένκο. Από όλους τους μεγάλους παίκτες ο Κιριλένκο είναι ο ηγέτης της ομάδας. Μην ξεχνάτε πως ο Παναθηναϊκός είναι ο τρέχων Πρωταθλητής και έχει έναν εκπληκτικό προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Βρίσκονται μαζί για πολλά χρόνια και έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα. Παίκτες σαν τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ δεν θα δώσουν κανένα πλεονέκτημα στην ΤΣΣΚΑ."


Πολλοί λένε ότι αυτή είναι μία από τις καλύτερες σεζόν σε όλη την μακρά και επιτυχημένη προπονητική σας καριέρα. Συμφωνείτε ή θα εξαρτηθεί από το τί θα κάνει η ομάδα στο final 4;

"Ξέρεις, πολλοί άνθρωποι ήδη μου έχουν πει πως αυτή είναι η καλύτερή μου σεζόν. Όταν μιλάτε για την προπονητική, πάντα λαμβάνετε υπόψιν σας εάν θα κατακτήσω τίτλο ή όχι. Νομίζω ότι αυτό που είπαμε εδώ στην αρχή της χρονιάς για τον Ολυμπιακό, είναι ότι όλοι πρέπει να απολαύσουν τη χρονιά. Έχω ευχαριστηθεί αυτή τη χρονιά, και κάνω ό,τι καλύτερο για να βοηθήσω να παίξουμε αυτή τη φορά καλό μπάσκετ. Εάν καταφέρουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε θα το απολαύσω ακόμη περισσότερο. Δεν νομίζω ότι εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θα έχουμε στο final 4."


Μετάφραση: Β.Σ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΣΕ ΤΣΙΩΛΗ!



Σύμφωνα με πληροφορίες του contra.gr αλλά και με φήμες που φουντώνουν όλο και περισσότερο ο Παναιτωλικός έχει ήδη κάνει "μυθική" πρόταση στον Σάκη Τσιώλη. (Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες η πρόταση αυτή έχει γίνει εδώ και δύο μέρες).
Η διοίκηση του Παναιτωλικού φαίνεται να έχει καταθέσει πρόταση στον προπονητή του Αστέρα Τρίπολης Σάκη Τσιώλη ύψους 400.000 ευρώ το χρόνο χωρίς τα μπόνους.
Βέβαια τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Καρδιτσιώτης τεχνικός βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Αστέρα Τρίπολης για ακόμη ένα χρόνο. Αλλά το θέμα είναι να δούμε εάν η πρόταση του Παναιτωλικού θα μπει εμπόδιο στην ανανέωση αυτής της συνεργασίας.
Το θεωρούμε δύσκολο αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Τα πάντα θα κριθούν από την νέα συνάντηση που θα έχουν Τσιώλης και Αστέρας Τρίπολης την προσεχή Πέμπτη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ



Ο ΕΣΑΚΕ δημοσίευσε πριν από λίγο τις ημερομηνίες και τις ώρες διεξαγωγής του Μεγάλου και Μικρού τελικού της Α1.
Αναλυτικά:

Για τις θέσεις 3-4:
 
1ος αγώνας - Τετάρτη 9 Μαΐου 
17:00 Κολοσσός ΒΑΠ – Πανιώνιος (ΕΤ1)
 
2ος αγώνας – Σάββατο 12 Μαΐου
17:30 Πανιώνιος – Κολοσσός ΒΑΠ (ΕΤ1)
 
3ος αγώνας – Τετάρτη 16 Μαΐου 
17:00 Κολοσσός ΒΑΠ – Πανιώνιος (ΕΤ1)
 
4ος αγώνας – Σάββατο 19 Μαΐου (αν χρειαστεί)
16:00 Πανιώνιος – Κολοσσός ΒΑΠ (ΕΤ1)
 
5ος αγώνας – Τρίτη 22 Μαΐου (αν χρειαστεί)
16:00 Κολοσσός ΒΑΠ – Πανιώνιος (ΕΤ1)

 
Για τις θέσεις 1-2:
 
1ος αγώνας – Πέμπτη 17 Μαΐου 
22:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)
 
2ος αγώνας – Κυριακή 20 Μαΐου
21:45 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (ΝΕΤ)
 
3ος αγώνας – Τετάρτη 23 Μαΐου 
22:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)
 
4ος αγώνας – Σάββατο 26 Μαΐου (αν χρειαστεί)
19:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (ΝΕΤ)
 
5ος αγώνας – Τρίτη 29 Μαΐου (αν χρειαστεί)
22:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!



Κουπόνι...Κυριακής θυμίζει το σημερινό κουπόνι αφού περιλαμβάνει 55 παιχνίδια από όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μέσα σε αυτά και η ελληνική Super League αφού σήμερα ξεκινούν τα playoffs με την 1η Αγωνιστική να βρίσκει τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει στην Τούμπα την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ τον φιναλίστ του Κυπέλλου Ατρόμητο. Εκτός όμως από τα ελληνικά παιχνίδια έχουμε πλήρη αγωνιστική δράση σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Σκωτία και στα σκανδιναβικά πρωταθλήματα.

Premier League (Αγγλία)
Δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ που θα κρίνουν πολλά τόσο για την κατάληψη της 4ης θέσης που οδηγεί στα Προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και για την υπόθεση του υποβιβασμού και ποιες είναι οι ομάδες εκείνες που θα ακολουθήσουν την Γουλβς στην δεύτερη κατηγορία.

175 Τσέλσι - Νιούκαστλ   1   1,40 / 2-3 γκολ, UNDER 2,00   0-2 ΠΕΡΑΣΕ
188 Μπόλτον - Τότεναμ    1    1Χ  1,64  1-4 ΧΑΘΗΚΕ


Super League (Ελλάδα)
Μετά και τη λήξη της κανονικής περιόδου επιτέλους ξεκινούν τα playoffs της Super League εκεί όπου θα κριθούν και οι ευρωπαϊκές θέσεις των 4 ομάδων. Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν και θέλουν εναγωνίως, κυρίως για οικονομικούς λόγους, την πρώτη θέση. Να υπενθυμίσουμε πως στην ειδική βαθμολογία προηγείται ο ΠΑΟ με 4 βαθμούς και ακολουθούν οι υπόλοιπες τρεις ομάδες με 0 βαθμούς.

136 Παναθηναϊκός - Ατρόμητος    1  1,50  1-1 ΧΑΘΗΚΕ
150 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ   Χ2 1,60    1-0 ΧΑΘΗΚΕ

Ligue A (Γαλλία)

142 Αζαξιό - Σοσό  1    2,10   2-1 ΠΕΡΑΣΕ
143 Καέν - Λοριάν   1   2,25  1-0 ΠΕΡΑΣΕ
144 Λυών - Βαλενσιέν    1   1,45  OVER 1,70  4-1 ΠΕΡΑΣΕ
145 Μαρσέιγ - Νανσί  1   1,70   1-0 ΠΕΡΑΣΕ
146 Μπορντό - Ρεν    Χ   3,00 / G-G  1,65  2-0 ΧΑΘΗΚΕ
147 Μπρεστ - Τουλούζ   2  2,40  0-0 ΧΑΘΗΚΕ
148 Νις - Λιλ     2     1,75  0-1 ΠΕΡΑΣΕ
149 Ντιζόν - Οσέρ   1   2,20  OVER  1,90 
189 Παρί Σ.Ζ - Σεντ Ετιέν   OVER  1,70   2-0 ΧΑΘΗΚΕ


Primera Division (Ισπανία)


160 Μαγιόρκα - Βαγιεκάνο G-G  1,55  1-0 ΧΑΘΗΚΕ
161 Μπαρτσελόνα - Μάλαγα  G-G  1,70  4-1 ΠΕΡΑΣΕ
162 Σαραγόσα - Λεβάντε  2   2,75 1-0 ΧΑΘΗΚΕ
163 Σεβίλλη - Μπέτις   1   1,65  1-2 ΧΑΘΗΚΕ
190 Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης   2   1,50  0-3 ΠΕΡΑΣΕ
191 Βαλένθια - Οσασούνα   1   1,40 / OVER  1,55  4-0 ΠΕΡΑΣΕ


Eredivisie (Ολλανδία)


164 Άγιαξ - Φένλο G-G 1,80  2-0 ΧΑΘΗΚΕ
165 Αιτχόφεν - Ντε Χάανγκ G-G  1,75 / OVER   5-0 ΠΕΡΑΣΕ
166 Βάαλβαικ - Ρόντα   1  2,00 / UNDER  2,20  5-2 ΧΑΘΗΚΕ
167 Γκρόνιγκεν - Μπρέντα  1  1,75 1-1 ΧΑΘΗΚΕ
168 Ναιμέγκεν - Άλκμααρ  2  2,05 / OVER  1,55  1-1 ΧΑΘΗΚΕ
169 Ντε Γράαφτσαπ - Εξέλσιορ  OVER  1,45  2-2 ΠΕΡΑΣΕ
170 Ουτρέχτη - Φίτεσε  G-G 1,30 / OVER 1,40  2-2 ΠΕΡΑΣΕ
171 Τβέντε - Χέρενφεϊν  G-G 1,35 / 1   1,55  3-4  ΠΕΡΑΣΕ
172 Φέγενορντ - Χέρακλες   1  1,30   4-1 ΠΕΡΑΣΕ

Serie A (Ιταλία)


177 Γιουβέντους - Λέτσε  OVER  1,35  1-1 ΧΑΘΗΚΕ
178 Κατάνια - Μπολόνια  Χ  3,10  0-1 ΧΑΘΗΚΕ
179 Λάτσιο - Σιένα  1  1,45   1-1 ΧΑΘΗΚΕ
180 Μίλαν - Αταλάντα  OVER 1,50  2-0 ΧΑΘΗΚΕ
181 Πάρμα - Ίντερ  2   1,85  3-1 ΧΑΘΗΚΕ
182 Τσεζένα - Ουντινέζε  2  1,60   0-1 ΠΕΡΑΣΕ
183 Φιορεντίνα - Νοβάρα  1  1,45  2-2 ΧΑΘΗΚΕ
135 Τζένοα - Κάλιαρι  1  1,60  2-1 ΠΕΡΑΣΕ


Καλή σας Επιτυχία!!!