Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ...ΤΕΛΙΚΟ "ΑΙΩΝΙΩΝ"



Σήμερα 11 Μαΐου 2012, αρχίζει το final 4 της Ευρωλίγκα με διπλή ελληνική εκπροσώπηση. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα. Έναν ελληνικό τελικό της Ευρωλίγκα. Αλλά βιαζόμαστε λίγο...
Πριν το τελικό υπάρχουν οι ημιτελικοί και εκεί το έργο των ελληνικών ομάδων δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται πρώτος στη μάχη και αντιμετωπίζει στις 18:00 (ώρα Ελλάδος, ΕΤ-1) το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Γιόνας Καζλάουσκας αλλά και των Τεόντοσιτς και Κιριλένκο. Οι περισσότεροι θεωρούν πως εύκολα ή δύσκολα η ΤΣΣΚΑ θα είναι η πρώτη φιναλίστ του τελικού αλλά ας μη λησμονούμε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον πολυνίκη προπονητή του θεσμού ο οποίος έχει την ικανότητα όταν πηγαίνει σε final 4 της Ευρωλίγκα τελικά να παίρνει και το τρόπαιο!
Για να λέμε τα πράγματα όμως έτσι όπως είναι, πράγματι η ΤΣΣΚΑ έχει ίσως το πληρέστερο ρόστερ της δεκαετίας της αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι κάποια τυχαία ομάδα. Είναι ο τρέχων Πρωταθλητής Ευρώπης ο οποίος είναι έτοιμος να υπερασπιστεί το στέμμα του. Γι'αυτό το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι όμως είναι πως θα δούμε έναν μεγάλο και συγκλονιστικό ημιτελικό αντάξιο τόσο των 12 Πρωταθλημάτων Ευρώπης που έχουν συνολικά και οι δύο ομάδες (6 τρόπαια η καθεμία) αλλά και αντάξιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε πλάνα και δηλώσεις από την προπόνηση του Παναθηναϊκού:


Video streaming by Ustream

Από την άλλη, η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης Ολυμπιακός, ο οποίος με έντονο νεανικό και ελληνικό στοιχείο προκρίθηκε στο final 4 αντιμετωπίζει το φαβορί Μπαρτσελόνα. Το ζευγάρι αυτό αποτέλεσε και τον τελικό της Ευρωλίγκα δύο χρόνια πριν στο final 4 του Παρισιού. Αλλά τα πράγματα από τότε έχουν αλλάξει άρδην. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι το πολυβόλο που ήταν στην επίθεση αφού στηρίζεται πλέον στην εκπληκτική άμυνά της. (μ.ο. πόντων που δέχεται σε κάθε αγώνα: 60 π.). Μεγάλος σταρ των "μπλαουγκράνα" ποιος άλλος; Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ο οποίος αποτελεί τον άξονα της επίθεσης της ισπανικής ομάδας. Αυτός είναι που παίρνει τις περισσότερες επιθέσεις αλλά και αυτός που εκτελεί, τις περισσότερες φορές με απόλυτη επιτυχία. Μεγάλο κίνδυνο αποτελούν επίσης και οι Λόρμπεκ και Μάικλ.
Ο Ολυμπιακός όμως, όπως λένε και οι ξένοι δημοσιογράφοι δείχνει να είναι πολύ άνετος και να μην φοβάται για τίποτα. Έφτασε ως εδώ στηριζόμενος στην ενέργεια και τις ικανότητες των παικτών του, ξέρει ότι δεν είναι το φαβορί σε καμία αναμέτρηση είτε αυτή είναι του ημιτελικού είτε του τελικού και θέλει να αποδείξει πως τα... χρήματα δεν κάνουν τις ομάδες. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη Συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως η ομάδα "ζει" για το final 4 και θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Ηγέτης των ερυθρολεύκων και εκείνος πάνω στον οποίο θα οργανωθεί η ισπανική άμυνα είναι ο Βασίλης Σπανούλης που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Εκτός όμως από τον Kill Bill παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ρίξουν στο καναβάτσο την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι ο Σλούκας, ο Λο, ο Ντόρσεϋ και ο Μάντζαρης.
Και εδώ περιμένουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ που σίγουρα θα δώσουν ρεσιτάλ τακτικής, δύναμης, ενέργειας και ικανότητας στο παρκέ του "Σινάν Ερντέμ". Ο δεύτερος ημιτελικός ξεκινά στις 21:00 (ώρα Ελλάδος, ΕΤ-1).


Δείτε πλάνα και δηλώσεις από την προπόνηση του Ολυμπιακού



Video streaming by Ustream



Να επισημάνουμε πως στο πλευρό και των δύο ελληνικών ομάδων θα βρίσκονται περίπου 7.000 Έλληνες φίλαθλοι, 4.000 Παναθηναϊκοί, και 3.800 "ερυθρόλευκοι" οι οποίοι ελπίζουν πως θα δουν επιτέλους έναν ελληνικό τελικό και μάλιστα μέσα στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτή είναι και η δική μας ευχή έτσι ώστε το τρόπαιο της Ευρωλίγκα είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο να παραμείνει και πάλι σε ελληνικά χέρια.
Και οι δύο ημιτελικοί θα μεταδοθούν απευθείας από το Sportstudio!


Ρεπορτάζ: Β.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου