Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ Η ΜΠΑΓΕΡΝ;



Σήμερα στις 21:00 διεξάγεται ο τελικός Κυπέλλου Γερμανίας ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ντόρμουντ και στην δευτεραθλήτρια Μπάγερν στο Ολιμπιαστάντιον. Μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού μετά και τον τελικό του 2005 ανάμεσα σε Μπάγερν - Σάλκε 2-1, παίζουν σε αυτόν οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα!
Η Ντόρμουντ αναζητά την τρίτη νίκη της σε τελικό στην πέμπτη συμμετοχή της σε αυτόν και θα το επιχειρήσει δίχως υπεροψία αλλά με σεβασμό απέναντι στην αντίπαλό της. Απεναντίας η Μπάγερν που το άλλο Σάββατο θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην έδρα της, θέλει απόψε να κατακτήσει το 16ο τρόπαιο σε 19 συμμετοχές στον τελικό. Οι Βαυαροί έχουν ακόμη ένα κίνητρο αφού θέλουν να πάρουν εκδίκηση από τους Βεστφαλούς για τις συνεχόμενες ήττες που έχουν υποστεί από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.
Και οι δύο ομάδες είναι σε εξαιρετική κατάσταση αφού προέρχονται από νίκες στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Ντόρμουντ κέρδισε με 4-0 τη Φράιμπουρκ και πραγματοποίησε με τον ιδανικότερο τρόπο την φιέστα για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Ενώ και η Μπάγερν κέρδισε με 1-4 εκτός έδρας την Κολωνία στέλνοντάς την ουσιαστικά στην δεύτερη εν τάξει κατηγορία της Γερμανίας.
Η παράδοση είναι υπέρ της Μπάγερν. Σε 94 αναμετρήσεις η Ντόρμουντ μετράει 23 νίκες, η Μπάγερν 43 ενώ 28 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στο πλαίσιο του Κυπέλλου Γερμανίας έχουν συναντηθεί 4 φορές. Η Μπάγερν νίκησε στις τρεις από αυτές(1965-66, 1981-82, 2007-08) και η Ντόρμουντ μία(1992-93).
Από αγωνιστικής πλευράς όλος ο καλός ο κόσμος θα βρίσκεται απόψε στο γήπεδο αφού καμία ομάδα δεν μετρά απουσίες και αναμένουμε να δούμε έναν πολύ μεγάλο τελικό. Για την Μπάγερν πιθανή ενδεκάδα είναι: Νόϊερ, Μπαντστούμπερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Λουίς Γκουστάβο, Ριμπερί, Κρος, Ρόμπεν και Γκόμεζ.
Από την άλλη, πιθανή ενδεκάδα για την Ντόρμουντ είναι: Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Κελ, Γκίντογκαν, Καγκάβα, Γκροσκροϊτς, Μπλαστικόφσκι, και Λεβαντόφσκι.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πέτερ Γκάγκελμαν ο πιο αντι-Μπάγερν ρέφερι, όπως λέγεται στη Γερμανία. Φέτος έχει σφυρίξει και τον αγώνα Μπάγερν - Ντόρμουντ 0-1 για το πρωτάθλημα.
Τέλος για τον προπονητή της Ντόρμουντ Γιούργκεν Κλοπ ο αποψινός τελικός θα είναι ο πρώτος στη καριέρα του τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G-G 1,40/ΒΟΜΒΑ Χ 3,20   5-2 ΠΕΡΑΣΕ
Η Ντόρμουντ φαίνεται ότι έχει πάρει τον αέρα των Βαυαρών και όχι μόνο κερδίζει τα μεταξύ τους παιχνίδια αλλά δεν δέχεται και γκολ. Αλλά απόψε είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πρόκειται για έναν τελικό όπου και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίσουν. Θεωρώ πως και οι δύο έχουν τους παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και ένα G-G είναι ιδιαίτερα πιθανό. Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει και το OVER αφού τόσο η Μπάγερν όσο και η Ντόρμουντ φέτος έχουν ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα.



Ρεπορτάζ: Β.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου