Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΧΩΡΑ,ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΝΑ ΤΡΟΠΑΙΟ



Σήμερα διεξάγεται ο μεγάλος τελικός του Europa League ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι δύο ισπανικές ομάδες που εντυπωσίασαν με τη πορεία τους στη διοργάνωση μάχονται απόψε στο Βουκουρέστι για τη κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

107 Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπιλμπάο G-G 1,50   1  2,40  3-0 ΠΕΡΑΣΕ

Η Ατλέτικο είναι σε εξαιρετική φόρμα και προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 2-1 απέναντι στη Μάλαγα και μάλιστα με ανατροπή. Παρέμεινε αήττητη για πέμπτο σερί παιχνίδι στο Πρωτάθλημα ενώ συμπεριλαμβανομένων των ημιτελικών με τη Βαλένθια είναι αήττητη σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ας μη ξεχνάμε πως η Ατλέτικο είναι η προπέρσινη κάτοχος του τροπαίου και Κυπελλούχος Ευρώπης και θέλει να ντουμπλάρει την επιτυχία της αυτή με νίκη στον αποψινό τελικό. Μεγάλο όπλο της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε, ποιος άλλος;, ο Ρανταμέλ Φαλκάο που επιδιώκει να κατακτήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το τρόπαιο αυτή τη φορά με την Ατλέτικο.
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Σιμεόνε δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον μέσο Τιάγκο και τον ακραίο αμυντικό Αντόνιο Λόπεθ. Να επισημάνουμε τέλος, πως στον αγώνα πρωταθλήματος ο Σιμεόνε χρησιμοποίησε τους βασικούς του παίκτες αφού δεν έχει περιθώρια για rotation στην ενδεκάδα.
Από την άλλη, η Μπιλμπάο αποτελεί την έκπληξη της διοργάνωσης. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σύνολο το οποίο έχει παίξει εκπληκτικό ποδόσφαιρο σε όποια έδρα και αν αγωνίστηκε. (είτε είναι της Μάντσεστερ Γ., είτε της Σάλκε). Παίζοντας με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα ήρθε ισόπαλη το περασμένο Σαββατοκύριακο 0-0 με την Χετάφε ,εντός έδρας, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Έχει συμπληρώσει τρεις αγώνες δίχως νίκη στο πρωτάθλημα αλλά ο στόχος πλέον της ομάδας είναι η κατάκτηση του Europa League. Μεγάλο πλεονέκτημα για τον Μπιέλσα είναι πως δεν έχει προβλήματα τραυματισμού και μπορεί να παρατάξει την πιο ισχυρή ενδεκάδα.
Τέλος, στις δύο αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα αρχικά, στον πρώτο γύρο και στο "Σαν Μαμές", η Μπιλμπάο νίκησε με 3-0 την Ατλέτικο ενώ στο δεύτερο γύρο στο "Βιθέντε Καλντερόν", η Ατλέτικο λύγισε την αντίσταση των Βάσκων με 2-1.
Προγνωστικά για το παιχνίδι δύσκολα μπορούν να γίνουν. Είναι και οι δύο "φύσει" επιθετικές ομάδες και αναμένονται πολλά γκολ εκατέρωθεν. Αν επιλέγαμε ανάμεσα στις δύο ομάδες θα επιλέγαμε την Ατλέτικο τόσο για την εμπειρία της όσο και για το καλύτερο υλικό που διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου