Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΜΕ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ!!



Το ραντεβού έχει οριστεί για αύριο στις 17:00 στο Αίτχόφεν. Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έχει έρθει μπροστά σε ακόμη μία μεγάλη πρόκριση που είναι η κατάκτηση του ευρωπαϊκού.
Τρεις τελικοί τα δύο τελευταία χρόνια δεν είναι και λίγοι. Μετά τη κατάκτηση της 4ης θέσης στο Παγκόσμιο της Ρώμης το 2009 η Ελλάδα ξεκίνησε μία μεγαλειώδη πορεία που συνεχίζεται μέχρι τώρα και ευχόμαστε να συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα. Έχουν σαρώσει τα πάντα. Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ελλάδα έχει το πάνω χέρι στην αυριανή αναμέτρηση αλλά αυτό πρέπει να το δείξει και μέσα στη πισίνα.
Η Ιταλία από την άλλη φτάνει σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2006 στο Βελιγράδι όταν και ηττήθηκε από την Ρωσία (10-12). Είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους συνεχόμενους τελικούς (6), από το 1995 (Βιέννη) και ως το Βελιγράδι, με 3 σερί κατακτήσεις τίτλων. Την πρώτη φορά (1995) με αντίπαλο την Ουγγαρία (7-5), το 1997 στη Σεβίλλη (6-5 τη Ρωσία) και το 1999 στο Πράτο (10-9 την Ολλανδία).
Εμείς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω για τη μαγική ομάδα του Γιώργου Μορφέση παρά μόνο ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βραβεύεται η Ασημάκη
Η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο για το 2011, Αλεξάνδρα Ασημάκη θα βραβευθεί από την LEN και για τον τίτλο της κορυφαία στην Ευρώπη. «Το αποτέλεσμα της εκλογής μου, με εξέπληξε», δήλωσε στο σάιτ της διοργάνωσης η 24χρονη φουνταριστή της Εθνικής και συνέχισε: «Έχουμε μια ομάδα όπου όλες οι παίκτριες είναι πολύ σπουδαίες». Μαζί με την Ασημάκη, θα βραβευτεί και ο Ιταλός τερματοφύλακας Στέφανο Τεμπέστι, παγκόσμιος πρωταθλητής κι αυτός τον περασμένο Ιούλιο στη Σαγκάη, αλλά απών από το Αϊντχόφεν λόγω σοβαρού τραυματισμού στον ώμο του (σ.σ.: έχει χειρουργηθεί και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας).






"ΓΕΡΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΘΕΣΗ



Tην ευκαιρία να ολοκληρώσει την εξαιρετική παρουσία της στη διοργάνωση, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη υψηλότερη θέση στην ιστορία της, την πέμπτη (σ.σ. η 4η στη Μάλαγα το 1999 ήταν η καλύτερη) θα έχει η εθνική ανδρών το Σάββατο (28/1, 13.00).
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, μια ομάδα που θα βρει απέναντι της και στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον.

Στον ελληνικό πάγκο θα καθίσει ο Ντράγκαν Άντριτς. Ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής από τη LEN και στο ματς με το Μαυροβούνιο την ευθύνη κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε ο βοηθός του, Κώστας Βαμβακάρης.
Σε σύνολο δέκα αναμετρήσεων μας με τη Γερμανία στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων η Ελλάδα μετράει τέσσερις νίκες με τελευταία το 2006 στο Βελιγράδι (11-8), μία ισοπαλία (6-6 Σεβίλλη 1997) και έξι ήττες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου