Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

EURO 2012: Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ



Για ακόμη μία φορά η Εθνική Ελλάδος αποδεικνύει περίτρανα πως δεν βρίσκεται τυχαία στη 10άδα της Ευρώπης αφού μετά το EURO 2004, μετά το EURO του 2008, μετά και το Μουντιάλ του 2010 θα κάνει αισθητή την παρουσία της και στο EURO 2012!
Εκεί τα πάντα είναι ανοιχτά. Η Εθνική μας βρίσκεται στο Α΄ γκρουπ και θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Πολωνία, την Τσεχία και την Ρωσία. Τις δύο τελευταίες τις είχαμε συναντήσει και στο Euro 2004 αφού χάνοντας "γλυκά" με 2-1 από τη Ρωσία αλλά και νικώντας στον ημιτελικό τη Τσεχία με γκολ του Τραϊανού Δέλλα βρεθήκαμε στον τελικό και κατακτήσαμε το τρόπαιο.
Σε μια ανάλογη καλή πορεία ελπίζουμε και στην φετινή διοργάνωση που ξεκινά σε 2 μέρες. Ο Φερνάντο Σάντος πήρε 23 παίκτες στην αποστολή και όπως έδειξαν και στα φιλικά παιχνίδια έχουμε να δούμε πολλά πράγματα από αυτούς. Βέβαια άλλο φιλικά και άλλο τα επίσημα παιχνίδια.
Γι'αυτό και ο προπονητής της ομάδας μας πραγματικά στις προπονήσεις τους έχει "βγάλει το λάδι".
Οι 23 παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή της Εθνικής μας είναι:
1. Κώστας Χαλκιάς
2. Αλέξανδρος Τζόρβας
3. Μιχάλης Σηφάκης
4. Γιάννης Μανιάτης
5. Γιώργος Τζαβέλλας
6. Στέλιος Μαλεζάς
7. Κυριάκος Παπαδόπουλος
8. Αβραάμ Παπαδόπουλος
9. Βασίλης Τοροσίδης
10. Σωκράτης Παπασταθόπουλος
11. Ιωσήφ Χολέβας
12. Γρηγόρης Μάκος
13. Γιώργος Καραγκούνης
14. Γιώργος Φωτάκης
15. Κώστας Κατσουράνης
16. Κώστας Φορτούνης
17. Γιώργος Σαμαράς
18. Νίκος Λυμπερόπουλος
19. Κώστας Μήτρογλου
20. Δημήτρης Σαλπιγγίδης
21. Φάνης Γκέκας
22. Σωτήρης Νίνης
23. Γιάννης Φετφατζίδης

Πρώτο παιχνίδι για την Εθνική μας την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 19:00 στην Βαρσοβία απέναντι στην οικοδέσποινα Πολωνία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Οι Πολωνοί δεν έχασαν την ευκαιρία να ανεβάσουν το θερμόμετρο στα ύψη δηλώνοντας πως "η Ελλάδα είναι η πιο βαρετή ομάδα της διοργάνωσης". Όμως πήραν την απάντησή τους από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ο οποίος στη Συνέντευξη Τύπου δήλωσε: "Εμείς που έχουμε βρεθεί σε 3 EURO θα απαντήσουμε στο γήπεδο στην Πολωνία, που συμμετέχει για πρώτη φορά σε EURO αν είμαστε βαρετοί."
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η ένταση είναι στα ύψη, οι Πολωνοί μπροστά στον κόσμο τους δεν θέλουν να πάθουν το στραπάτσο της Πορτογαλίας πριν 8 χρόνια ενώ η Ελλάδα θέλει να διορθώσει την εικόνα της μετά και τις καταστροφικές εμφανίσεις στο EURO 2008.
Στα αγωνιστικά να πούμε πως ο Βασίλης Τοροσίδης χτες, συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση και τέθηκε κανονικά στην διάθεση του Φερνάντο Σάντος για τον αγώνα με την Πολωνία.
Όσον αφορά την ενδεκάδα εάν δεν μας περιμένει κάποια έκπληξη οι παίκτες τους οποίους θα παρατάξει ο Σάντος την Παρασκευή θα είναι: ο Κώστας Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας οι Βασίλης Τοροσίδης και Ιωσήφ Χολέβας, στο κέντρο της άμυνας ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, στον άξονα θα παραταχθεί ο Γιάννης Μανιάτης μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη, λίγο πιο μπροστά τους ο Γιώργος Καραγκούνης και στην επίθεση η τριπλέτα θα αποτελείται από τους Σωτήρη Νίνη, Φάνη Γκέκα και Γιώργο Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου