Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!





Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά το ρήγμα στις σχέσεις Παπανδρέου – Βενιζέλου, η οποία εκδηλώθηκε λίγες ώρες μετά τις έκτακτες συνομιλίες στις Κάννες και τη θύελλα που προκάλεσε η εξαγγελία δημοψηφίσματος. Το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 12 δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, ενώ αργότερα συνεδριάζει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Όλες οι εξελίξεις LIVE...



Βάσω Παπανδρέου: Πρότεινε άμεσα συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας: "Τα ψέμματα τελείωσαν. Είναι ώρες ευθύνης για όλους και για την κυβέρνηση και για την αντιπολίτευση", ανέφερε.
Φ. Γεννηματά: "Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα"
Παντελής Οικονόμου: Μιλώντας στην ΝΕΤ, δήλωσε αντίθετος με το δημοψήφισμα ως προς την παραμονή στο ευρώ και επέμεινε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γίνει δημοψήφισμα με αντικείμενο τη δανειακή σύμβαση, ενώ απέρριψε το τελεσίγραφο Μέρκελ - Σαρκοζί.
Κ. Σκανδαλίδης: "Μετά τη χθεσινή δραματική εξέλιξη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ πρέπει να συγκληθεί εντός της ημέρας και πάντως πριν την αυριανή ψηφοφορία για να καθορίσουμε συλλογικά τις εξελίξεις. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. "Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη",
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: "Η ενότητα είναι επιβεβλημένη. Αυτή τη στιγμή προέχει η ταχύτατη κύρωση από τη Βουλή της πρόσφατης συμφωνίας της συνόδου κορυφής που βγάζει την Ελλάδα από το αδιέξοδο, συμπληρώνοντας ότι επιστροφή στη δραχμή και στο παρελθόν δεν επιτρέπεται ούτε μπορεί να υπάρξει.
Δημήτρης Ρέππας: φερόμενος εκ των εισηγητών του δημοψηφίσματος μαζί με τους Καστανίδη Πετσάλνικο: Δήλωσε επικαλούμενος τις χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του στη Βουλή ότι η άποψή του για το δημοψήφισμα περί παραμονής στο ευρώ είναι ταυτόσημη με του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Εύη Χριστοφιλοπούλου: "Όχι" στο δημοψήφισμα για το ευρώ και άμεση σύγκληση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας,
Μίμης Ανδρουλάκης: Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποσύρει το δημοψήφισμα.
Α. Λοβέρδος: Δήλωσε σύμφωνος με την παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, για να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα: "Η κίνηση που έκανε ο κ. Βενιζέλος ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου", απάντησε σε σχετική ερώτηση, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και για τη θέση του περί του δημοψηφίσματος δήλωσε πως "ισχύει ό,τι έχω πει στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας", το υπουργικό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο, όπου υπενθυμίζεται ότι είχε εκφράσει την αντίθεσή του.
Νάσος Αλευράς: Ζήτησε άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για να δώσει, όπως αναφέρει, "τη λύση διακυβέρνησης που θα εξασφαλίζει τη σωτηρία της χώρας: "Η χώρα δοκιμάζεται από βαθιά κρίση και έλλειμμα ηγεσίας, Το πολιτικό σύστημα κρύβεται και δεν τολμά να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής ταυτότητας της χώρας", τονίζει ο κ. Αλευράς.
Παναρίτη: "Δεν πρόκειται να συναινέσω σε δημοψήφισμα, που θα φέρει την Ελλάδα εκτός της Ευρώπης. Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην καταστροφή της χώρας μου".
Λιντζέρης: "Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να δρομολογήσει τις διαδικασίες, που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τις καταστατικές αρχές του Κινήματος για ομαλές πολιτικές εξελίξεις", είπε και ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για να διαχειριστεί τις μείζονες εκκρεμότητες και επαναβεβαίωση της αδιαπραγμάτευτης στρατηγικής ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Χαρακτήρισε ακόμη υπόλογους τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος, έναντι της χώρας και των πολιτών και έκανε λόγο για "έλλειμμα διακυβέρνησης, που είναι πλέον εμφανές".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου