Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

"ΧΑΛΚΙΝΑ" ΚΟΡΙΤΣΙΑ



Τη τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν πριν λίγο η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών στην κωπηλασία. Αυτό το μετάλλιο είναι το πρώτο για την γυναικεία κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ελληνίδες Πρωταθλήτριες Κόσμου το 2009 και το 2011, πέρασαν τρίτες τη γραμμή τερματισμού με χρόνο 7:12:09, με τις δεύτερες Κινέζες να έχουν 7:11:93 και τις "χρυσές" Βρετανίδες να κάνουν χρόνο 7:09:30.
Να επισημάνουμε πως για την Αλεξάνδρα Τσιάβου αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες αφού προηγήθηκαν αυτοί του Πεκίνου το 2008. Εκεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μαζί με την Χρύσα Μπισκιτζή κατέκτησαν την 6η θέση και έγραψαν το όνομά τους στη λίστα των ολυμπιονικών.

Αναλυτικά τι είπαν τα χάλκινα κορίτσια:
Αλεξάνδρα Τσιάβου: «Όλες οι πόλεις που αντιπροσωπεύει κάθε αθλητής που βρίσκεται εδώ, σήμερα γιορτάζουν. Ο αθλητισμός είναι γιορτή. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το πώς νιώθω. Δεν ξέρω αν πρέπει να στεναχωρηθώ που χάσαμε στην κουπιά. Δεν έχω λόγια. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνω σε εμάς και σε όποιο χαίρεται σήμερα για εμάς. Πολλοί όμως συνέβαλαν σε αυτό. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε μέσω των social media όλες αυτές τις ημέρες. Τα μηνύματα συμπαράστασής του ήταν συγκινητικά»
Χριστίνα Γιαζιτζίδου: «Αγγίξαμε και το χρυσό. Το σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε εδώ, οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Είμαστε χαρούμενες. Ευχαριστώ τον κόσμο που χαίρεται μαζί μας, την οικογένεια μας, την Καστοριά. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω αρχικά στις δυο μας για τους κόπους μας και για ότι έχουμε τραβήξει μέχρι τώρα και φυσικά στην οικογένεια μου».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου