Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

EUROPA LEAGUE: ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΠΑΟΚ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ



Την νίκη-ανατροπή με 2-1 έκανε χτες το βράδυ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης. Οι Αυστριακοί προηγήθηκαν στο σκορ με το γκολ του Άλαρ στο 25΄ ο οποίος αφού "χόρεψε" τον Κατσικά με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην αρχή του παιχνιδιού έδειχναν σοκαρισμένοι, ιδιαίτερα μετά και το γκολ του Άλαρ αλλά το όλο σοκ είχε ξεκινήσει πριν καν αρχίσει ο αγώνας λόγω των σοβαρών επεισοδίων ανάμεσα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και της Ραπίντ.
Με την αρχή όμως του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Γιώργου Δώνη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Και το κατάφεραν. Πρώτα ο Αθανασιάδης ο οποίος με έξοχη κεφαλιά ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ στο 69΄ και στη συνέχεια ο Κατσικάς στο 83΄ με υπέροχο μονοκόμματο σουτ μετά από λάθος απόκρουση των αμυντικών της Ραπίντ. Μετά και το 2-1 ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πετύχει και άλλο τέρμα αλλά η αποβολή του Λάζαρ ήδη από το 74΄ αλλά και η κούραση που φαινόταν πως υπήρχε λόγω της υπερπροσπάθειας για ανατροπή του παιχνιδιού άφησαν το σκορ στα ίδια επίπεδα μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.
Στο άλλο παιχνίδι που έγινε μιάμιση ώρα νωρίτερα ο Ατρόμητος στάθηκε βράχος μπροστά στην Νιούκαστλ και από τύχη δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και ένα σαφέστατο προβάδισμα για τον επαναληπτικό της Αγγλίας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και για μεγάλο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν την κατοχή και την σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ταλαιπώρησε τους Άγγλους ιδιαίτερα από τις πτέρυγες και συγκεκριμένα από την δεξιά πλευρά εκεί όπου ο Επστάϊν έκανε ότι ήθελε τον Ταβερνιέ. Τελικά η υπεροχή των Περιστεριωτών καρποφόρησε αφού μετά από έξοχη ασίστ του Μπέλιτς ο Επστάιν με πλασέ έκανε το 1-0 στο 24ο λεπτό. Από την άλλη, οι Άγγλοι απειλούσαν μόνο από στημένα αν και είχαν την κυκλοφορία της μπάλας. Δυστυχώς όμως σε ένα από αυτά τα στημένα και συγκεκριμένα στο τελευταίο στημένο του πρώτου ημιχρόνου στο 47΄ ο Τέιλορ με άπιαστη εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος έριξε την απόδοσή του, η Νιούκαστλ είχε την κατοχή αλλά δεν δημιουργούσε σοβαρές απειλές προς την εστία του Ιτάνζ και έτσι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα ανανεώνοντας το ραντεβού τους σε λίγες μέρες στην Αγγλία.




Atromitos 1-1 Newcastle United footyroom.com από Futbol2101

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου