Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΜΙΣΗ SUPER LEAGUE!



Και όμως είναι γεγονός! Τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη της φετινής Super League οι μισές ομάδες της κατηγορίας (8) δεν έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα!
Στην σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε άδεια ΜΟΝΟ σε τρεις ομάδες, την Βέροια, τον Λεβαδειακό και την Κέρκυρα. Μαζί με αυτές ήδη έχουν πάρει άδεια συμμετοχής άλλες 5 ομάδες οι οποίες είναι ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ξάνθη. Τί σημαίνει τώρα αυτό;
Σημαίνει πως εάν ξεκινούσε σήμερα το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΑΡΗΣ, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, ο Πανθρακικός και ο Πλατανιάς δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτό!
Και οι 8 σύλλογοι σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής πήραν 3ημερη παράταση(οριστική) μέχρι και την Παρασκευή 24/8 στις 12:00 προκειμένου να καταθέσουν τα ελλιπή δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται βέβαια ότι με βάση τον κανονισμό οι ομάδες έπρεπε να έχουν πάρει άδεια από την Ε.Ε.Α το αργότερο δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν. Κανονισμός όμως ο οποίος έχει καταστρατηγηθεί.
Ειδικότερα, ο Παναθηναϊκός, ο ΑΡΗΣ και ο Πανθρακικός δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή στην Ε.Ε.Α (αν και σύμφωνα με πληροφορίες οι "πράσινοι" καλύπτονται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου από την περσινή επιστολή τους.) 
Η ΑΕΚ "χρωστά" την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα αν και σήμερα έκανε ρύθμιση για να πάρει την φορολογική)
Από τον ΠΑΟΚ λείπει η εγγυητική επιστολή ενώ έχει λήξει η φορολογική ενημερότητα και πρέπει να προσκομιστεί νέα. Στον Πλατανιά δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο ΟΦΗ δεν έχει φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή ενώ από τον Πανιώνιο λείπουν όλα! (ασφαλιστική, φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή)
Και οι 8 ομάδες είναι υποχρεωμένες να παραδώσουν στην ΕΕΑ τα ελλιπή δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή και τα αρμόδια όργανά της θα κρίνουν αν οι ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.
Ο Παναθηναϊκός, ο ΑΡΗΣ και ο Πανθρακικός δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα να χάσουν τη πρεμιέρα αφού ακόμη και εάν δεν προσκομίσουν εγγυητική επιστολή αρχικά η προβλεπόμενη ποινή είναι πρόστιμο, που στη συνέχεια, βέβαια, μπορεί να καταλήξει και σε υποβιβασμό.
Για τον Πλατανιά, που η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί μέσα σε τρεις ημέρες μπορεί να προσκομίσει στοιχεία ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα και βρίσκονται σε κάποιο λογαριασμό.
Για τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες (ΠΑΟΚ,ΑΕΚ,ΟΦΗ, Πανιώνιος) όπου τίθεται θέμα ενημεροτήτων τα δεδομένα είναι διαφορετικά και η κρισιμότητά τους επηρεάζεται από το ύψος των οφειλών προς το Δημόσιο ή από άλλες οφειλές. Οι προβλεπόμενες ποινές για τις περιπτώσεις αυτές είναι άμεση αφαίρεση βαθμών ή και ο υποβιβασμός.
Σε περίπτωση λοιπόν που την Παρασκευή δεν έχουν κατατεθεί στην ΕΕΑ όλα τα χαρτιά από τις ελλιπείς ομάδες τότε η υπόθεση θα βρίσκεται πλέον στα χέρια της Super League και της ΕΠΟ για να αποφασίσουν το τι μπορεί να συμβεί με την πρεμιέρα και εάν υπάρχει κάποιο "παραθυράκι" για την συμμετοχή αυτών των ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα.
Τραγικές καταστάσεις αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να περιμένουμε την παραμονή της έναρξης του φετινού πρωταθλήματος για να δούμε αν αυτό θα αρχίσει, και εάν αρχίσει ποιες θα είναι οι ομάδες που θα το απαρτίζουν.
Αναλυτικά η απόφαση και η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) στη σημερινή συνεδρίαση της αποφάσισε τα εξής:
1. Τη χορήγηση πιστοποιητικού στις:
* ΠΑΕ Κέρκυρα
* ΠΑΕ Βέροια
* ΠΑΕ Λεβαδειακός
και στα:
* ΤΑΠ Α.Σ. Άρης
* ΤΑΠ Α.Ο. Κηφισιάς
* ΤΑΠ Φοίνικας Σύρου

2. Η Επιτροπή επιφυλάχθηκε για τη χορήγηση ή μη πιστοποιητικού λόγω ελλείψεως απαραίτητων δικαιολογητικών, τα οποία και ζήτησε να προσκομισθούν έως τις 24-8-2012, στις κάτωθι ΠΑΕ:
* Παναθηναϊκός
* Πλατανιάς Χανίων
* Πανθρακικός
* ΠΑΟΚ
* Αρης
* ΟΦΗ
* Πανιώνιος
* ΑΕΚ
3. Χορήγησε άδεια απόκτησης (άδειες 69Α)
* του 54% των μετοχών της ΠΑΕ Κεραυνός Γλυφάδας στον κ. Ευάγγελο Ασλανίδη.
* άνω του 33% στην Supporters Club Α.Ε της ΠΑΕ ΑΕΚ και
* του 13,87% στον κ. Θεόδωρο Κιούλο και του 13,88% στον κ. Θωμά Λιμπαντζή της ΠΑΕ Κέρκυρας.
4. Απέρριψε λόγω εξόφλησης απαίτησης την αίτηση των Αθανασίου Τερζή και Ιωάννη Τακουρίδη περί μη χορήγησης πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 του Ν.2725/99, στο Τ.Α.Π. Α.Σ. Αρης.
5. Εκκρεμεί έκδοση απόφασης για την αίτηση του πετοσφαιριστή Ολέκσι Γκάτιν και του προπονητή Κωνσταντίνου Τσίγκου περί μη χορήγησης πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 του Ν. 2725/99, στο Τ.Α.Π. Γ.Σ. Λαμίας.
Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 24-8-2012 και ώρα 12:00"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου