Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

"ΧΑΛΚΙΝΟΣ" Ο ΗΛΙΑΔΗΣ!



Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι γεγονός. Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία των 90 κιλών του τζούντο επικρατώντας στον μικρό τελικό του Βραζιλιάνου Τιάγκο με 1-0.
Ο Ηλίας Ηλιάδης ξεκίνησε το τουρνουά με 2 νίκες αλλά στη συνέχεια υπέστη μία...απρόσμενη ήττα που τον απομάκρυνε από τον μεγάλο τελικό. Στα ρεπεσάζ όμως έδειξε την μεγάλη κλάση του και κατέκτησε τελικώς την τρίτη θέση και το χάλκινο μεταλλιο.
«Πρώτα - πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό. Είναι αυτός που με βοήθησε από εκεί ψηλά να πετύχω. Επίσης ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μού και τον προπονητή μου. Έκανα ό,τι μπορούσα, σας ευχαριστώ όλους. Είναι τρομερό δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Για μένα ήταν εξίσου δύσκολο με το χρυσό του 2004. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να κερδίσω. Αυτό το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω στον γιο μου τον Ηρακλή», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ο Ηλίας Ηλιάδης.
Από την πλευρά του, ο προπονητής του και πατέρας του, Νίκος Ηλιάδης, επεσήμανε: «Με αυτό το μετάλλιο του Ηλία ανταμείφθηκαν οι κόποι τεσσάρων χρόνων. Θέλαμε το χρυσό όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Αυτό το μετάλλιο είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα». Για το πώς θα χαρακτήριζε τον Ηλία Ηλιάδη με μία λέξη, ο προπονητής του ανέφερε: «Ο Ηλίας είναι φαινόμενο του τζούντο, είναι ένα παλικάρι»
Συγχαρητήρια δέχθηκε ο Ηλίας Ηλιάδης μέσω τηλεγραφήματος και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια:
«Σας εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Με την επιτυχία σας αυτή, που αποτελεί μία ακόμη διάκριση στη σπουδαία σας πορεία, δώσατε σε όλους μας μεγάλη χαρά και αισιοδοξία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου