Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕ ΣΚΩΤΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΙΑ



283 Σκωτία - Σερβία   1   2,35   0-0 ΧΑΘΗΚΕ
Οι γηπεδούχοι φαίνονται αγωνιστικά ανεβασμένοι, και αυτό φάνηκε και με τη νίκη με 3-1 επί της Αυστραλίας σε φιλικό που διεξήχθη στο Εδιμβούργο. Ο Σκωτσέζος τεχνικός Γκρεγκ Λιβάϊν είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να ξεπερνά την επιθετική δυστοκία των προηγούμενων αγώνων. Όμως άλλο τα φιλικά και άλλο τα επίσημα παιχνίδια. Η Σκωτία πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τα παιχνίδια στην έδρα της γιατί εκείνα ήταν ουσιαστικά που δεν της επέτρεψαν να προκριθεί στο προηγούμενο Euro. Τα αποτελέσματά της με 2 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα δείχνουν πως οι Σκωτσέζοι τα...χάνουν όταν παίζουν στην έδρα τους. Στα αγωνιστικά, ο τερματοφύλακας Μακ Γκρέγκορ ξεπέρασε το τραυματισμό του και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του προπονητή του.
Στην αντίπερα όχθη η Σερβία έχει νέο προπονητή, τον Σίνισα Μιχαϊλοβιτς και νέα ομάδα, η οποία με το...καλημέρα ρίχνεται στα βαθιά. Μεγάλη απώλεια για τους Σέρβους ο Νεμάνια Βίντιτς που αποσύρθηκε από την Εθνική ομάδα. Ενδεικτικό της νεανικής ομάδας και της απειρίας των Σέρβων είναι πως σε 5 φιλικά παιχνίδια έχουν σημειώσει μόνο ένα γκολ και δεν έχουν κερδίσει κανένα παιχνίδι.
Συμπέρασμα: Δύσκολο το παιχνίδι για τους Σέρβους. Η καυτή ατμόσφαιρα του "Χάμντεν Παρκ" αλλά και η αγωνιστική άνοδος των γηπεδούχων μας οδηγούν προς τον άσο του 2,35.

292 Δανία - Τσεχία  G-G 1,65 / Χ  3,20   0-0 ΠΕΡΑΣΕ
Η Δανία με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ηττήθηκε στο τελευταίο της φιλικό από την Σλοβακία με 3-1. Κόντρα στην Τσεχία όμως ο Μάρτιν Όλσεν θέλει το τρίποντο και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Στα προκριματικά του Euro 2012 οι γηπεδούχοι υπήρξαν αχτύπητοι αφού σε τέσσερα παιχνίδια μετρούσαν τέσσερις νίκες με 7-1 τέρματα. Οι Τσέχοι, στον αντίποδα, τα πήγαν καλά στο Euro αφού προκρίθηκαν (μαζί με την Εθνική μας βέβαια) στις 8 καλύτερες ομάδες της ηπείρου. Στον αγωνιστικό χώρο έδειξαν και καλά και κακά στοιχεία. Σε σχέση με τότε όμως δεν θα έχουν πολλές αλλαγές. Μεγάλη απώλεια βεβαίως ο Ροζίτσκι ο οποίος είναι τραυματίας. Στο τελευταίο της φιλικό η Τσεχία ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ουκρανία. Τέλος παραδοσιακά Δανία και Τσεχία στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους το 2008 και το 2010 ήρθαν ισόπαλες 0-0 και 1-1 αντίστοιχα.
Συμπέρασμα: Σχεδόν ισοδύναμες οι ομάδες. Θεωρώ επικρατέστερο το G-G αλλά και το Χ έχει περισσότερες πιθανότητες και από τον "άσο" και από το "διπλό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου