Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΑΛΟΝΣΟ!





Την ανατροπή έκαναν Φερνάντο Αλόνσο και Ferrari στη Μαλαισία, καθώς πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη φέτος. Ιστορική στιγμή για τη Sauber με τη δεύτερη θέση του Πέρεζ. Τρίτος ο Χάμιλτον. Διακόπηκε για 50 λεπτά ο αγώνας λόγω τροπικής καταιγίδας.
Οι καιρικές συνθήκες έκαναν δύσκολες τις προσπάθειες των πιλότων όλο το τριήμερο στη Σεπάνγκ, όμως σήμερα μια τροπική καταιγίδα έφερε την 50λεπτη διακοπή του αγώνα στον 9ο γύρο, καθώς μετέτρεψε την πίστα σε... λίμνη και ήταν αδύνατο να διεξαχθεί, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπαίνει στην πίστα και να ακινητοποιεί τα μονοθέσια στη γραμμή εκκίνησης τερματισμού. Άπαντες μπήκαν στην αναμονή και περίμεναν να κοπάσει η βροχή, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη διεξαγωγή του αγώνα. Αυτό έγινε για κάτι λιγότερο από μια ώρα και η επανεκκίνηση δόθηκε με το αυτοκίνητο ασφαλείας να οδηγεί την κούρσα, καθώς έπρεπε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πρωταγωνιστών. Το αμάξι της Mercedes έμεινε για πέντε γύρους στην πίστα και στον 13ο γύρο μπήκε στα πιτς για να έχουμε ξανά αγώνα στη Μαλαισία.


Με την επανέναρξη, λοιπόν, αρκετοί πιλότοι πραγματοποίησαν το δεύτερο πιτ στοπ και κάπου εκεί καταστράφηκε ο αγώνας του Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός είχε τα ηνία από την εκκίνηση, όμως η καθυστέρηση στο πιτ στοπ του ήταν η βασική αιτία για να καταστραφεί ο αγώνας του.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 βγήκε στην πέμπτη θέση και κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη και να δώσει το παρών στο βάθρο. Από αυτό επωφελήθηκαν περισσότερο οι Φερνάντο Αλόνσο και Σέρχιο Πέρεζ.
Ο Ισπανός πέρασε μπροστά και δεν έχασε την πρωτιά σε κανένα σημείο, παρά το γεγονός ότι απειλήθηκε από τον Μεξικανό, έκανε την ανατροπή και χάρισε την πρώτη νίκη για φέτος στη Ferrari των πολλών προβλημάτων.
Όσον αφορά τον Πέρεζ, έκανε τα... αδύνατα δυνατά, πίεσε τον Αλόνσο για να πάρει ακόμα και τη νίκη, αλλά ένα λάθος του στους τελευταίους γύρους τον άφησε δεύτερο στην πιο ιστορική στιγμή για τον Μεξικανό στην καριέρα του και τη Sauber από τότε που αποχώρησε η BMW.
Από εκεί και πέρα, μια επαφή στους τελευταίους γύρους με τον Ναράιν Καρθικέγιαν έφερε το κλαταρισμένο ελαστικό του Σεμπάστιαν Φέτελ, που ανάγκασε τον Γερμανό να μπει στα πιτς.
Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε αρκετές θέσεις, με αυτόν τον τρόπο και τερμάτισε 11ος, ενώ στον τελευταίο γύρο του δόθηκε εντολή να εγκαταλείψει, χάνοντας σημαντικό έδαφος στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.
Σχετικά με την πρώτη δεκάδα, οι Μαρκ Γουέμπερ, Κίμι Ραϊκόνεν ακολούθησαν την τριάδα του βάθρου, ο Μπρούνο Σένα πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του (6ος) και η Force India είδε αμφότερα τα μονοθέσια εντός αυτής (7ος ο ντι Ρέστα, 9ος ο Χάλκενμπεργκ).
Την ίδια στιγμή είδαμε και μια έκπληξη και αυτή ήταν του Ζαν Ερίκ Βερν, ο οποίος έφερε στην όγδοη θέση την STR7. Τέλος, τη δεκάδα συμπλήρωσε ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Μίκαελ Σουμάχερ, με τη Mercedes να αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού ο Ρόζμπεργκ έμεινε εκτός δεκάδας (13ος).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Αλόνσο Ferrari Νικητής
Πέρεζ Sauber +2.2 secs
Χάμιλτον McLaren +14.5
Γουέμπερ Red Bull +17.6
Ραϊκόνεν Lotus Renault +29.4
Σένα Williams +37.6
Ντι Ρέστα Force India +44.4
Βερν Toro Rosso +46.9
Χάλκενμπεργκ Force India +47.8
Σουμάχερ Mercedes +49.9
Φέτελ Red Bull +75.5
Ριτσιάρντο Toro Rosso +76.8
Ρόζμπεργκ Mercedes +78.5
Μπάτον McLaren +79.7
Μάσα Ferrari +97.3
Πετρόφ Caterham +1 γύρο
Γκλοκ Marussia +1 γύρο
Κοβαλάινεν Caterham +1 γύρο
Μαλντονάντο Williams +2 γύρο
Πικ Marussia +2 γύρο
Καρθικέγιαν Hispania Racing +2 γύρο
Ντε λα Ρόσα Hispania Racing +2 γύρο
Εγκατέλειψαν
Κομπαγιάσι Sauber 46ο γύρο
Γκροζάν Lotus Renault 3ο γύρο
Βαθμολογία οδηγών
Αλόνσο 35
Χάμιλτον 30
Μπάτον 25
Γουέμπερ 24
Πέρεζ 22
Φέτελ 18
Ραϊκόνεν 16
Σένα 8
Κομπαγιάσι 8
Ντι Ρέστα 7
Βερν 4
Ριτσιάρντο 2
Χάλκενμπεργκ 2
Σουμάχερ 1
Βαθμολογία κατασκευαστών
McLaren 55
Red Bull 42
Ferrari 35
Sauber 30
Lotus Renault 16
Force India 9
Williams 8
Toro Rosso 6
Mercedes 1
Marussia 0
Caterham 0
Hispania Racing 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου