Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η ΤΡΙΑΔΑ ΤΟΥ...EUROPA!



147 Ολυμπιακός - Μέταλιστ Χάρκιβ   1   1,80      1-2 ΧΑΘΗΚΕ
Πρώτο παιχνίδι: Μέταλιστ - Ολυμπιακός 0-1
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα πόδι στους "8" του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Την πρόκρισή του αυτή θα σιγουρέψει με ένα θετικό αποτέλεσμα απόψε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" απέναντι στην επικίνδυνη Μέταλιστ. Οι γηπεδούχοι δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση αφού προέρχονται από 10 συνεχόμενες νίκες με μηδέν παθητικό. Τρομερό επίτευγμα για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι δεν θα έχουν σήμερα λόγω τιμωρίας τον αναντικατάστατο Μέλμπερκ τη θέση του οποίου αναμένεται να πάρει ο Μαρκάνο. Επιστρέφουν και παίρνουν θέση ενδεκάδας οι Χολέβας και Ιμπαγάσα.
Από την άλλη η Μέταλιστ έχει πολύ καλή ομάδα αλλά όπως φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων είναι μία κλάση κατώτερη από τον Ολυμπιακό. Πάντως έδειξε πολύ καλά στοιχεία από τη μέση και μπροστά και όπως τόνισε ο προπονητής της θα την παρατάξει με ακόμη περισσότερο επιθετικούς προσανατολισμούς στο αποψινό παιχνίδι. Από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Έντμαρ ενώ αμφίβολος είναι ο Φιφίνιο. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρα το προβάδισμα, θέλει και ισοπαλία για να προκριθεί αλλά νομίζω πως μέσα στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης" δεν θα κυνηγήσει τίποτε άλλο παρά τη νίκη.

141 Ατλέτικ Μπιλμπάο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  OVER 1,50  2-1 ΠΕΡΑΣΕ
Πρώτο παιχνίδι: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπιλμπάο 2-3
Έκπληξη σε όλη την Ευρώπη προκάλεσε η νίκη της Μπιλμπάο με 2-3 μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" την περασμένη εβδομάδα. Οι Βάσκοι έπαιξαν εκπληκτικό ποδόσφαιρο και δίκαια πήραν τη μεγάλη αυτή νίκη. Ο Αργεντινός τεχνικός των γηπεδούχων προβληματίζεται με την πιθανή απουσία στο σημερινό παιχνίδι των Γιορέντε και Ντε Μάρκος, καθώς αμφότεροι ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών, με τον δεύτερο να έχει και ίωση. Πάντως ο Γιορέντε ακόμη και με ένεση λογικά θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί στο αποψινό παιχνίδι που θα γίνει στο κατάμεστο "Σαν Μαμές".
Στον αντίποδα, οι Άγγλοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός της προημιτελικής φάσης του Γιορόπα Λιγκ. Προέρχονται από την άνετη νίκη με 2-0 επί της Γουέστ Μπρομ που με την παράλληλη ήττα της Σϊτι την έφεραν ξανά στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ. Το ηθικό είναι ανεβασμένο και θα εκτοξευθεί στα ύψη εάν η Γιουνάιτεντ καταφέρει να περάσει από την χώρα των Βάσκων. Εκτός για τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα είναι οι Τζόουνς και Νάνι. Αποδείχθηκε και στο πρώτο παιχνίδι πως και οι δύο ομάδες έχουν φοβερές επιθετικές ικανότητες. Οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται γκολ για να προκριθούν γι'αυτό και πιστεύω πως το παιχνίδι θα έχει ως βάση του τα 2-3 γκολ. Αποτέλεσμα, να γείρουμε προς το Over του 1,50, αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα είναι πιθανό.

148 Σάλκε - Τβέντε   1   1,65   4-1 ΠΕΡΑΣΕ
Πρώτο παιχνίδι: Τβέντε - Σάλκε 1-0
Μετά από 3 απανωτές ήττες η Σάλκε επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα νικώντας τη περασμένη Κυριακή με 3-1 το Αμβούργο στην έδρα της και με ανεβασμένη ψυχολογία θέλει σήμερα να πάρει τη νίκη-πρόκριση στο κατάμεστο "Φέλτινς Αρίνα".  Η παράδοση πάντως είναι υπέρ των Γερμανών οι οποίοι σε 3 αγώνες τους απέναντι σε ολλανδικές ομάδες σε γερμανικό έδαφος έχουν το απόλυτο των νικών. (3-0-0). Απών από το σημερινό παιχνίδι θα είναι ο επιθετικός Χούκι ενώ επιστρέφει ο εκπληκτικός φέτος Χούντελαρ. Τέλος, βασικός αναμένεται να ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Το προβάδισμα του πρώτου αγώνα θέλουν να κρατήσουν οι Ολλανδοί απόψε οι οποίοι παίζουν καλύτερα όταν αγωνίζονται εκτός έδρας. Προέρχονται από την ήττα με 3-1 από την Ναϊμέγκεν και θέλουν να δώσουν και πάλι χαρά στους οπαδούς τους με μία πρόκριση επί της Σάλκε. Επιστρέφουν οι Χάνσεν και Ντάγκλας οι οποίοι θα πάρουν τη θέση των Μπένγκτσον και Μπαχράμι σε άμυνα και κέντρο αντίστοιχα. Τέλος μακριά από την αποψινή αναμέτρηση θα είναι και ο Ρέντλα ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Μικρές οι διαφορές των δύο ομάδων κάτι που φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι όμως πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν τη νίκη λόγω της δύναμης που τους δίνει ο κόσμος αλλά και ο Χούντελαρ στην επίθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου