Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΑΓΧΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ, ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΑΣ



Σήμερα όλα τα φώτα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης και όχι μόνο στρέφονται στη Πολωνία και συγκεκριμένα στη Βαρσοβία, στο Εθνικό στάδιο της πόλης. Εκεί, σήμερα στις 19:00 ξεκινά η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση, το EURO 2012.
Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί με το πρώτο αγώνα του τουρνουά ανάμεσα στην οικοδέσποινα Πολωνία και την Ελλάδα. Να πούμε πως το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο με πάνω από 50.000 θεατές.
Πολωνία εναντίον Ελλάδας λοιπόν σε ένα deja vu, ελπίζουμε, της πρεμιέρας του 2004 ενάντια στην οικοδέσποινα τότε, Πορτογαλία.
100 Πολωνία - Ελλάδα  X2 1,72     /  UNDER  1,40
Οι Πολωνοί συμμετέχουν για δεύτερη φορά σε EURO αφού είχε προηγηθεί η σύντομη παρουσία τους στο EURO του 2008. Προπονητής των Πολωνών είναι ο 63χρονος Φρανσίσεκ Σμούντα ενώ τα αστέρια της ομάδας είναι ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ Βόιτσεχ Σέζνι, ο μέσος της Ντόρμουντ Γιακούμπ Πλαστσικόφσκι και ο επιθετικός, επίσης παίκτης της Ντόρμουντ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Οι Πολωνοί έχουν μεγάλες φιλοδοξίες για τη διοργάνωση θεωρώντας πως το ότι παίζουν στο σπίτι τους μπορούν να τους δώσει την αφορμή για μια καλή πορεία.
Στα αγωνιστικά, οι Πολωνοί φημίζονται κυρίως για την άμυνά τους και όχι τόσο για την επιθετική τους δεινότητα. Ο Σμούντα φαίνεται ότι θα υιοθετήσει και σήμερα τη διάταξη του 4-2-3-1 με τον Σέζνι κάτω από τα δοκάρια, τους Πέρκις και Βασιλέφσκι κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Μπένις αριστερά της άμυνας και τον Πίστσεκ στα δεξιά της άμυνας. Στον άξονα οι Μουράφσκι και Πολάνσκι θα λάβουν τη θέση των αμυντικών χαφ, με τους Μπλαστσικόφσκι και Ρϊμπους να βρίσκονται στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Ομπράνιακ της Μπορντό θα έχει τον ρόλο του επιτελικού μέσου πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λεβαντόφσκι.
Η Πολωνία τρέχει ένα εκπληκτικό σερί 4 νικών και μιας ισοπαλίας στα τελευταία 5 φιλικά της παιχνίδια.
Πιο πρόσφατο το 4-0 επί της Ανδόρας του περασμένου Σαββάτου. Στα πέντε αυτά παιχνίδια έχει βγει το NO GOAL, που είναι δείγμα της πολύ καλής της άμυνας, ενώ τέσσερα από αυτά συνδυάστηκαν με UNDER.
Από την άλλη μεριά η Εθνική μας, ελπίζει στο όνειρο και στην καλή πορεία στη τρίτη της συνεχόμενη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά όμως στο τιμόνι της Εθνικής μας δεν είναι ο Ότο Ρεχάγκελ αλλά ο έμπειρος Φερνάντο Σάντος ο οποίος είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Χθες μάλιστα ο Πορτογάλος δήλωσε πως νιώθει πιο Έλληνας απ'όλους! Η τακτική του Πορτογάλου coach η οποία απέδωσε στα φιλικά αλλά και στα επίσημα παιχνίδια είναι η εξής:
Κρατάμε πίσω το μηδέν και στη συνέχεια βγαίνουμε μπροστά για να πάρουμε τη νίκη. Η τακτική αυτή έδωσε στην Ελλάδα τη πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο με 24 βαθμούς, (7 νίκες, 3 ισοπαλίες σε 10 παιχνίδια) με 14 γκολ ενεργητικό και μόλις 5 παθητικό!
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Κώστας Χαλκιάς θα υπερασπιστεί πιθανότατα την εστία μας, ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Βασίλης Τοροσίδης ο οποίος ξεπέρασε γρήγορα τον τραυματισμό του, ενώ στο αριστερό άκρο θα βρίσκεται ο Ιωσήφ Χολέβας. Ο Κώστας Κατσουράνης θα κατέχει τη θέση του "κόφτη" μπροστά από τους αμυντικούς, ενώ μπροστά του θα βρίσκονται οι Μανιάτης και Καραγκούνης, με τον δεύτερο να έχει πιο δημιουργικό ρόλο στο παιχνίδι της Εθνικής μας. Στη περίπτωση που ο Νίνης δεν μπορέσει να αγωνιστεί, τη θέση του στο δεξί άκρο της επίθεσης θα πάρει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Στα αριστερά της επίθεσης θα παίξει ο Γιώργος Σαμαράς, ενώ ο Φάνης Γκέκας θα βρίσκεται στη κορυφή της επίθεσης.
Η Ελλάδα προέρχεται από το νικηφόρο 1-0 επί της Αρμενίας ενώ μετρά 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και μια ήττα στα τελευταία πέντε φιλικά της παιχνίδια. Στα τρία από τα πέντε αυτά παιχνίδια συνδυάστηκε το G-G με το UNDER.
Να τονιστεί πως παρόλο που το στάδιο θα είναι κατάμεστο από Πολωνούς η Ελλάδα θα έχει μεγάλο αριθμό φιλάθλων στο γήπεδο που θα προέρχεται είτε από τη κοντινή περιοχή, είτε από γύρω χώρες στις οποίες υπάρχουν ισχυροί ελληνικοί πληθυσμοί. Τέλος ας μη ξεχνάμε πως πλειάδα Ελλήνων φιλάθλων ταξίδεψε και από τη χώρα μας για να βρεθεί κοντά στη μεγάλη μάχη της Εθνικής μας.
Προγνωστικά: Παιχνίδι για γερά νεύρα θα είναι το πρώτο παιχνίδι του EURO. Και η Ελλάδα και η Πολωνία διαθέτουν από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη και δεν επιδιώκουν τα πολλά γκολ. Τη νίκη όμως την θέλουν και οι δύο. Σαν ομάδα η Εθνική μας υπερτερεί των Πολωνών, οι οποίοι όμως έχουν πολύ επικίνδυνες μονάδες. Θα διαλέξω ως βασική επιλογή το Χ2 της Εθνικής μας που δίνει στον ΟΠΑΠ 1,72 γιατί η Ελλάδα έχει και την εμπειρία πλέον αλλά και τους παίκτες για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, ενώ καλούτσικο είναι και το UNDER του 1,40.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου