Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ!



Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η εθνική μας ομάδα στην πρεμιέρα του EURO με αντίπαλο την οικοδέσποινα Πολωνία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν μόλις στο 17΄ με κεφαλιά-γκολ του Λεβαντόφσκι μετά από τραγική έξοδο του Κώστα Χαλκιά. Από εκεί και ύστερα και καθώς η Εθνική μας προσπαθούσε να συνέλθει ο διαιτητής του αγώνα Καρμπάγιο μάλλον πέρασε το γήπεδο για... χασάπικο και ήταν διατεθειμένος να κάνει το παν έτσι ώστε να μην κερδίσει η Εθνική μας.
Αρχικά ο ανεκδιήγητος διαιτητής απέβαλλε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με δύο κίτρινες κάρτες (44΄) σε φάσεις που δεν ήταν όχι μόνο κάρτα αλλά δεν ήταν και φάουλ! Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Ο ίδιος διαιτητής δεν σφύριξε πεντακάθαρο πέναλτι στο 45΄ όταν ο Πέρκις έκοψε σέντρα με το χέρι. Με αυτό το τρόπο ολοκληρώθηκε το έγκλημα του πρώτου ημιχρόνου για την Εθνική μας η οποία βρισκόταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Να πούμε πως η Εθνική μας έχασε στο ημίχρονο και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο λόγω τραυματισμού, που αποδείχθηκε στη συνέχεια πως ήταν εξαιρετικά σοβαρός αφού του διαγνώστηκε πλήρης ρήξη χιαστών, κάτι που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου 6 μήνες. 
Στο δεύτερο ημίχρονο, στον αγωνιστικό χώρο μπήκε μια καινούρια Εθνική τόσο ως προς τα πρόσωπα όσο και ως προς την αγωνιστική της εικόνα. Ο Φερνάντο Σάντος βλέποντας πως ο Νίνης δεν είναι σε καλή μέρα τον αντικατέστησε με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο οποίος δεν άργησε να δικαιώσει τον προπονητή του. Μετά από σέντρα του Τοροσίδη και κερδισμένη κόντρα του Γκέκα ο "Σάλπι" έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της πολωνικής ομάδας γράφοντας το 1-1. Η είσοδος του Σαλπιγγίδη αναστάτωσε την άμυνα των Πολωνών οι οποίοι όσο καλοί ήταν στο πρώτο ημίχρονο, τόσο κακοί ήταν στο δεύτερο. Στη συνέχεια η είσοδος του Φορτούνη αλλά και η αγωνιστική άνοδος των Κατσουράνη και Καραγκούνη έφεραν την εθνική μας ένα βήμα πριν την ολική ανατροπή. Στο 73΄ ο MVP του αγώνα Δημήτρης Σαλπιγγίδης κερδίζει πέναλτι και την εκτέλεση του αναλαμβάνει ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός της εθνικής μας όμως δεν εκτέλεσε καλά το πέναλτι με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των Πολωνών να την αποκρούσει στην αριστερή του γωνία με σχετική ευκολία.
Πέρα από το πέναλτι η Εθνική μας θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ και με το ακυρωθέν γκολ του Σαλπιγγίδη μετά από σέντρα του Φορτούνη, το οποίο ήταν οριακό και θα μπορούσε να είχε αφήσει την φάση να εξελιχθεί ο βοηθός.
Η Εθνική στο τελευταίο 10λεπτο αν και προσπάθησε συμβιβάστηκε με την ισοπαλία και δεν έδειξε σημάδια περαιτέρω πίεσης. Το τέλος του αγώνα ήταν γλυκόπικρο αφού ναι μεν η Εθνική μας επέστρεψε από την κόλαση με 10 παίκτες αλλά θα μπορούσε να πάει και στο παράδεισο αν η τελική προσπάθεια των Ελλήνων παικτών έβρισκε αποτέλεσμα.
Παρόλα αυτά οι Έλληνες παίκτες έδειξαν ψυχή, πάλεψαν το παιχνίδι και δικαιούνταν την νίκη. Τώρα, ακολουθεί το παιχνίδι-τελικός με την Τσεχία εκεί όπου η Εθνική μας θέλει μόνο νίκη αφού, εάν το επιτύχει και παράλληλα ηττηθεί η Πολωνία από τη Ρωσία θα είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του EURO 2012!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου