Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ



Απόψε στις 21:45 τίθενται αντιμέτωπες στο Πόζναν της Πολωνίας δύο ομάδες που αποτελούν δύο από τα μεγάλα αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Ιρλανδία εναντίον Κροατία.
105 Ιρλανδία - Κροατία  G-G 1,85, OVER 2,20
Η Ιρλανδία συμμετέχει για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε EURO μετά και την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό του 1988! Το συγκρότημα του Τζιοβάνι Τραπατόνι αποδείχθηκε πολύ σκληρό για να πεθάνει στα προκριματικά αφού κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στην τελική φάση μέσω των μπαράζ. Εκεί αντιμετώπισε την Εσθονία, την οποία κέρδισε εκτός έδρας με 0-4! και εντός έδρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι Ιρλανδοί προέρχονται από την λευκή ισοπαλία με τους Ούγγρους την 4η Ιουνίου και είναι αήττητοι στα τελευταία 14 παιχνίδια τους. Σε αυτά μετρούν 8 νίκες και 5 ισοπαλίες.
Από στατιστικής άποψης, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους έχει παρατηρηθεί το UNDER  ενώ μοιρασμένα είναι τα G-G και το NO GOAL. (2-2)
Μεγάλος ηγέτης της ομάδας είναι αναμφισβήτητα ο Ρόμπι Κιν, ενώ μεγάλος πονοκέφαλος για τον Τραπατόνι ήταν μέχρι και προχθές ο 36χρονος έμπειρος πορτιέρο Σέι Γκίβεν. Ο Γκίβεν συμμετείχε κανονικά στις τελευταίες προπονήσεις και θα είναι απόψε στη διάθεση του προπονητή του.
Πιθανή ενδεκάδα των Ιρλανδών: Γκίβεν, Γουόρντ, Στ. Λέτζερ, Ντουν, Ο΄ Σι, ΜακΓκίντι, Άντριους, Γουίλαν, Νταφ, Λονγκ, Κιν
Από την άλλη, οι Κροάτες, οι οποίοι συμμετείχαν στον προκριματικό όμιλο της Εθνικής μας ομάδας. Αν και οι διεθνείς μας την άφησαν δεύτερη, η Κροατία κέρδισε στα μπαράζ την Τουρκία με 0-3 εκτός! και 0-0 στην έδρα της. Δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα συνθέτουν τη τελευταία πεντάδα αγώνων για την Κροατία. Στα τρία από τα πέντε αυτά παιχνίδια "βγήκε" το OVER, ενώ στα δύο από αυτά συνδυάστηκε με το G-G. Το τελευταίο παιχνίδι των Νορβηγών ήταν στις 2 Ιουνίου με αντίπαλο την Νορβηγία, παιχνίδι που έληξε με σκορ 1-1.
Ο Σλάβεν Μπίλιτς ο οποίος έχει δηλώσει πως μετά το EURO θα αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής ομάδας δεν θα έχει στη διάθεσή του τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες: τους τραυματίες Ίβιτσα Όλιτς (Μπάγερν Μ.), Ντέγιαν Λόβρεν (αμυντικός, Μπορντό) και Ίβι Ιλίσεβιτς (μέσος, Αμβούργο).
Στον αντίποδα, ο Τσόρλουκα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις τις οποίες είχε και θα δώσει κανονικά το παρών στο αποψινό παιχνίδι.
Πιθανή ενδεκάδα των Κροατών: Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Σίλντενφελντ, Τσόρλουκα, Πράνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Σρνα, Μάντζουκιτς, Γέλαβιτς
Προγνωστικά: Και οι δύο ομάδες είναι ισορροπημένες τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Οι Κροάτες έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά οι Ιρλανδοί τους ξεπερνούν σε ενθουσιασμό. Θεωρώ πως καμία από τις δύο ομάδες δεν θα κλειστεί υπερβολικά, θα γίνει ωραίο παιχνίδι και με πολλά γκολ εκατέρωθεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου