Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΚΤΟΣ...



Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι του φετινού EURO γίνεται το απόγευμα στις 19:00 στη πόλη Γκντανσκ. Οι κάτοχοι του τίτλου Ισπανοί αντιμετωπίζουν τους Ιταλούς σε ένα παιχνίδι που τα πάντα είναι ανοιχτά. Και αυτό, γιατί δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί η Ιταλία στον αγωνιστικό χώρο. Λίγο-πολύ το παιχνίδι της Ισπανίας είναι γνωστό. Αυτό που είναι άγνωστο και αναμένεται να το δούμε το απόγευμα είναι πως η Ιταλία θα εμποδίσει το κυριαρχικό παιχνίδι των "φούριας ρόχας".
104 Ισπανία - Ιταλία  1   1,70
Οι εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου Ισπανοί σκόρπισαν τον φόβο και τον τρόμο στα προκριματικά αφού ο απολογισμός τους σε 8 παιχνίδια ήταν 8 νίκες με 26 γκολ ενεργητικό και 6 παθητικό. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για το Euro έδωσαν τρεις φιλικούς αγώνες και κέρδισαν και τους τρεις. Πρώτο τους θύμα ήταν η Σερβία (2-0), δεύτερο η Κορέα (4-1) και τελευταίο η Κίνα (1-0).
Απόντες από το Euro για τους Ισπανούς είναι ο Κάρλες Πουγιόλ και ο Νταβίντ Βίγια οι οποίοι είναι τραυματίες. Επίσης οι Αρμπελόα και Νάβας αντιμετώπισαν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμού το τελευταίο διάστημα χωρίς όμως αυτό να τους κοστίσει τη συμμετοχή στη πρεμιέρα.
Πιθανή ενδεκάδα Ισπανών: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα, Τόρες
Στον αντίποδα, η Ιταλία είναι αναγκασμένη να συμμετάσχει σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση με ένα σκάνδαλο στημένων αγώνων να κλονίζει και πάλι τα θεμέλια του ποδοσφαίρου της.
Οι "ατζούροι" έφτασαν στην τελική φάση αήττητοι, με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 10 παιχνίδια έχοντας 20 γκολ υπέρ και μόλις 2 κατά! Στο μοναδικό φιλικό το οποίο έδωσαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους ηττήθηκαν από τη Ρωσία με 3-0, κάνοντας παράλληλα μια απογοητευτική εμφάνιση. Ο στόπερ Αντρέα Πραντζιάλι τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού, ενώ ο Κιελίνι παρόλο που δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο φιλικό λόγω μικροτραυματισμού, αναμένεται να πάρει κανονικά τη θέση του σήμερα, στη βασική ενδεκάδα.
Πιθανή ενδεκάδα Ιταλών: Μπουφόν, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Μάτζιο, Μπαλζαρέτι, Τιάγκο Μότα, Μαρκίζιο, Πίρλο, Μπαλοτέλι, Κασάνο
Προγνωστικά: Η Ισπανία είναι για πολλούς το φαβορί. Είναι πιο ομάδα από την Ιταλία, έχει καλύτερους παίκτες αλλά και περισσότερες λύσεις. Η Ιταλία όμως τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μας έχει δείξει μια ολοκληρωμένη αγωνιστική εικόνα και αναμένουμε να δούμε πως θα παρουσιαστεί. Βέβαια, για να νικήσει την Ισπανία πρέπει να κάνει το..."τέλειο"  παιχνίδι κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Θεωρώ πως η Ισπανία εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το τρίποντο ενώ η Ιταλία θα στηριχθεί για τη πρόκριση στους δύο εναπομείναντες αγώνες με Ιρλανδία και Κροατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου