Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΦΑΒΟΡΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΧΟΙ



Εκτός από τον αγώνα της Εθνικής μας με την Πολωνία, σήμερα διεξάγεται και ο έτερος αγώνας του πρώτου ομίλου ανάμεσα σε Ρωσία και Τσεχία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ και στο "Μουνισιπάλ Στάντιουμ" με διαιτητή τον Χάουαρντ Γουέμπ.
101 Ρωσία - Τσεχία  1  2,00
Οι Ρώσοι έφτασαν ως εδώ τερματίζοντας πρώτοι στον προκριματικό όμιλό τους στηριζόμενοι κυρίως στην στιβαρή άμυνά τους αφού δέχτηκαν μόλις 4 τέρματα. Η προετοιμασία τους για την τελική φάση δεν κύλησε όμως χωρίς απρόοπτα αφού τραυματίστηκε ένας από τους δύο αδερφούς Μπερεζούτσκι, ο Βασίλι, ο οποίος έμεινε εκτός, όπως εκτός έμεινε και ο Σίσκιν ο οποίος αποκλείστηκε από την 23άδα. Το συγκρότημα του Ντικ Άντβοκατ δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις κακοτυχίες και έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στα φιλικά τα οποία έδωσε, με αποκορύφωμα το 3-0 εις βάρος της Ιταλίας!
Το αποτέλεσμα αυτό, όπως ήταν λογικό δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες αλλά ο προπονητής των Ρώσων φρόντισε να καθησυχάσει τα πνεύματα.
"Μια νίκη απέναντι στην Ιταλία έστω και με αυτό το σκορ δεν μας καθιστά φαβορί για το τρόπαιο αλλά και ούτε η ισοπαλία την οποία πήραμε απέναντι σε μία ομάδα όπως η Ουρουγουάη"
Η Ρωσία παραμένει αήττητη εδώ και 14 αγώνες με 7 νίκες και 7 ισοπαλίες. Στους αγώνες αυτούς σε κανέναν δεν δέχτηκε πάνω από ένα γκολ ενώ στους 9 από τους 14 αγώνες διατήρησε την εστία της απαραβίαστη!
Πιθανή ενδεκάδα για τους Ρώσους: Ακινφέεφ, Ανιούκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Μπερεζούτσκι, Ζιρκόφ, Ντενίσοφ, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ, Ντζαγκόεφ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ.
Στον αντίποδα, οι Τσέχοι μπορεί να μην αποτελούν το φόβητρο των προηγούμενων ετών αλλά εξακολουθούν να αποτελούν μια έμπειρη και αξιόμαχη ομάδα η οποία μπορεί να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο την υποτιμήσει. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση στον προκριματικό της όμιλο και πήρε την πρόκριση στα μπαράζ αποκλείοντας το Μαυροβούνιο το οποίο κέρδισε με 2-0 εντός και 0-1 εκτός έδρας.
Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της έδωσε μόλις δύο φιλικά. Στο πρώτο από αυτά επιβλήθηκε με 2-1 του Ισραήλ ενώ στο δεύτερο ηττήθηκε με 2-1 από την Ουγγαρία προβληματίζοντας με την απόδοσή της. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Μίλαν Μπάρος δεν προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Αν τελικά ο επιθετικός της Γαλατά δεν καταφέρει να αγωνιστεί τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει είτε ο Νεσίντ, ο οποίος αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είτε ο Πέκχαρτ της Νυρεμβέργης. Κατά τα άλλα, ο προπονητής της ομάδας Μίχαλ Μπίλεκ δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα αφού ο Τόμας Ροζίτσκι ξεπέρασε το τραυματισμό του και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του προπονητή του.
Ο προπονητής των Τσέχων δήλωσε: "Είναι πάντα θετικό να ξεκινάς καλά σε μία διοργάνωση. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θεωρώ πως η Ρωσία είναι το φαβορί του ομίλου αλλά πιστεύω στην ομάδα μου και θεωρώ ότι μπορούμε να καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα."
Πιθανή ενδεκάδα για τους Τσέχους: Τσεχ, Σελασιέ, Σίβοκ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι, Πλασίλ, Γίρατσεκ, Ρέζεκ, Ροζίτσκι, Πιλάρ, Πέκχαρτ
Προγνωστικά: Και οι δύο είναι πολύ καλές ομάδες αλλά θεωρώ πως η Ρωσία έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των Τσέχων. Καλύτερη ως σύνολο, πιο γρήγορη, πιο ώριμη, πιο επικίνδυνη. Απλά...είναι το φαβορί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου