Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ



Ευρωλίγκα με χρώμα...Ελληνικό. Παρά τη κρίση και παρά τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό το ελληνικό μπάσκετ για ακόμη μία φορά δίνει το φιλί της ζωής στον ελληνικό αθλητισμό και στην ελληνική κοινωνία δείχνοντας πως οι Έλληνες είναι ικανοί για όλα. Ακόμη και για ελληνικό τελικό στην Ευρωλίγκα; Γιατί όχι;
Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός απέδειξαν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν μεγάλες ομάδες και να βγουν νικητές. Βέβαια άλλο η φάση των ομίλων, άλλο τα playoffs και φυσικά άλλο πράγμα το final 4.
Εκεί, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Παίρνουν μέρος οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και κάθε λάθος στοιχίζει σαν με δέκα λάθη, ίσως και ολόκληρο τον αγώνα. Στο φετινό ραντεβού που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη το διήμερο 11-13 Μαΐου θα συμμετάσχουν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Φαβορί υπάρχει και αυτό είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ισχυρή ομάδα αλλά όχι αήττητη. Την "ρωσική αρκούδα" θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημιτελικό της 11ης Μαΐου θέλοντας να περάσει στον μεγάλο τελικό και να διεκδικήσει το 7ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο. Από την άλλη ο νεανικός, φιλοδοξος και ελληνικός Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο ημιτελικό την Μπαρτσελόνα η οποία δεν είναι στις δόξες του παρελθόντος. Τραγική επίθεση, φοβερή άμυνα για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.
Πάντως και οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν ελπίδες αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο. Ξέρουν πως εάν προκριθούν και οι δύο στον τελικό θα έχουν τη χαρά να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον σε έναν ανεπανάληπτο τελικό "αιωνίων" ο οποίος θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Euroleague.
Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό...
Ας αφήσουμε τις ομάδες να ξεκουραστούν, να προετοιμαστούν και να ζήσουν το όνειρο της συμμετοχής στο final 4 με στόχο φυσικά τον "ελληνικό" τελικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου