Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΑΣΟ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ, G-G ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!



Μετά και τους δύο ημιτελικούς του Champions League σειρά έχουν οι αντίστοιχοι ημιτελικοί του Europa League. Μόνο που εκεί το τρόπαιο είναι αποκλειστικά θέμα της Ιβηρικής Χερσονήσου αφού οι ομάδες που απαρτίζουν τα ημιτελικά είναι η πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και οι ισπανικές Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...

156 Ατλέτικο Μαδρίτης - Βαλένθια  1  1,95   G-G  1,55  4-2 ΠΕΡΑΣΕ
Πρόκειται για έναν μεγάλο ισπανικό εμφύλιο. Οι γηπεδούχοι πριν από δύο χρόνια κατέκτησαν το τρόπαιο και ευελπιστούν σήμερα να πάρουν ένα καλό σκορ εν όψει και της δύσκολης ρεβάνς στο "Μεστάγια". Ο Ντιέγκο Σιμεόνε προπόνησε χτες τους παίκτες του δίνοντάς τους τις τελευταίες οδηγίες χωρίς όμως να έχει στη διάθεσή του, τους Αντόνιο Λόπεζ και Σίλβιο Περέιρα οι οποίοι "τρέχουν" για να προλάβουν τη σημερινή αναμέτρηση. Σίγουρα απών από το σημερινό παιχνίδι θα είναι ο τιμωρημένος Ντιέγκο Γκοντίν. Να σημειώσουμε πως η Ατλέτικο προέρχεται από ένα μεγάλο διπλό απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο με 0-1 κάτι που την κρατά ζωντανή για την έξοδο στο επόμενο Europa League της ερχόμενης περιόδου.
Από την άλλη, η Βαλένθια είναι τρίτη στο πρωτάθλημα αλλά απέχει πάρα πολύ από τις δύο πρώτες, την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ. Οι "νυχτερίδες" του Ουνάι Έμερι έχουν τον πρώτο λόγο για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη κατάκτηση του Europa League ευελπιστώντας πως σήμερα θα θέσουν τις βάσεις για πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Η Βαλένθια προέρχεται από τον διασυρμό με 4-0 από την Εσπανιόλ και η ψυχολογία της ομάδας δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Εκτός για την ομάδα του Έμερι θα είναι οι Μπάραγκαν και Μπανέγκα.
Αναμένεται πολύ ωραίο παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου δεν θα είναι κλειστό, με ρίσκο όμως τα πολλά γκολ. Πιστεύω περισσότερο στο G-G. Ανάμεσα από τις δύο ομάδες πάντως, θα έδινα ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Ατλέτικο.

157 Σπόρτινγκ Λισσαβόνας - Αθλέτικ Μπιλμπάο  G-G  1,50   2  2,55  2-1 ΠΕΡΑΣΕ
Οι δύο μεγάλες εκπλήξεις της διοργάνωσης βρίσκονται επιτέλους αντιμέτωπες.  Σε μεγάλα κέφια βρίσκονται οι γηπεδούχοι οι οποίοι έχουν προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας ενώ τη περασμένη αγωνιστική κέρδισαν την Μπενφίκα με 1-0 μετά από 3 χρόνια! Στο προηγούμενο γύρο δυσκολεύτηκε απέναντι στη Μέταλιστ αλλά δίκαια πήρε την μεγάλη πρόκριση. Μετά από μακρά απουσία έχει επιστρέψει στις προπονήσεις ο κεντρικός αμυντικός Ονιέβου αλλά δεν θεωρείται ακόμη έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης για ένα τέτοιο παιχνίδι. Εκτός από το αποψινό παιχνίδι θα είναι επίσης και ο στόπερ Ροντρίγκεζ, ο χαφ Ρινάουδο και ο εξτρέμ Γέφρεν.
Πολλές οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπιλμπάο και σε συνδυασμό με το περιορισμένο ρόστερ της είναι λογικό αυτό κάπου να της στοιχίσει. Και της στοίχισε στο πρωτάθλημα εκεί όπου δύσκολα θα προλάβει το τρένο της εξόδου στην Ευρώπη για τη νέα χρονιά. Έχει εναποθέσει λοιπόν τις ελπίδες της στο Europa League εκεί όπου μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει μία εκπληκτική πορεία αφού μεταξύ άλλων έχει αποκλείσει με σχετική ευκολία τις Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και Σάλκε. Στα αγωνιστικά τιμωρημένος είναι σήμερα ο βασικός και αναντικατάστατος Χάβι Μαρτίνεθ, ενώ αναμένεται να επιστρέψει ο χαφ Μουνιαϊν ο οποίος έλειψε από τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος.
Παιχνίδι για γερά νεύρα το αποψινό, η Σπόρτινγκ δεν δέχεται εύκολα γκολ αλλά με μία τέτοια Μπιλμπάο η οποία σκοράρει κατά ριπάς στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια όλα είναι πιθανά. Προβάδισμα το g-g του 1,50 αλλά μην αποκλείσετε και το 2 της Μπιλμπάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου