Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ...



Με έναν πόντο διαφορά ο Ολυμπιακός κέρδισε στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 18ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1.
Για 30 λεπτά οι "ερυθρόλευκοι" είχαν εγκλωβίσει τον Παναθηναϊκό και με συνεχή τρίποντα κρατούσαν διαφορά άνω των 10 πόντων. Στο τελευταίο όμως δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε αυτό το οποίο τον έχει κάνει Πρωταθλητή και μείωσε τη διαφορά στο πόντο. Με δύο βολές του Σλούκα ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 3 πόντων, 22 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Η μπάλα πήγε (σε ποιον άλλον;) στον Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά εκείνος κουβάλησε την μπάλα άσκοπα και κουραστικά. Τελικώς, 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, δίνει τη μπάλα στον Μπατίστ ο οποίος σούταρε σχεδόν από τα 6,75 και ευστόχησε.
Τα πανηγύρια των πράσινων για την ισοφάριση αλλά και για το ότι έστειλαν το ματς στη παράταση δεν κράτησαν πολύ αφού οι διαιτητές σωστά έκριναν πως ο Μπατίστ πατούσε τη γραμμή του τριπόντου και γι'αυτό το σουτ του μέτρησε για δύο πόντους. Τελικό σκορ: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 78-77
Πρώτοι σκόρερ για τους ερυθρόλευκους οι Πρίντεζης με 13 πόντους και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 11.
Από την άλλη μεριά πρώτοι σκόρερ αναδείχθηκαν οι Μπατίστ με 16 και ο Ίαν Βουγιούκας με 12.




Συνέντευξη Τύπου:
Ζέλικο Ομπράντοβιτς:
"Η δουλειά του προπονητή είναι να διορθώσει ότι δεν βλέπει να λειτουργεί και στο τελευταίο δεκάλεπτο επιστρέψαμε. Δεν έχει λόγο να μην πιστέψω τον διαιτητή στο τέλος, αλλά τι είδους διοργάνωση είναι αυτή όταν ο διαιτητής καλεί τον δημοσιογράφο για να τον ρωτήσει αν είναι δίποντο ή τρίποντο.
Δεν έχω λόγο να μην πιστέψω και τον δημοσιογράφο, αλλά δεν είναι εκείνοι οι αρμόδιοι για να αποφασίσουν. Το ζητήσαμε για να μπορούν οι διαιτητές να αποφασίζουν και να τους διευκολύνουν".
"Δεν λέω ότι το ματς κρίθηκε από τη διαιτησία, αλλά στη φάση με τον Βουγιούκα υπάρχει αντιαθλητικό φάουλ το οποίο δεν δίνεται, ενώ αντίθετα δίνεται τεχνική ποινή στον Γιασικεβίτσιους. Τέτοιες διαμαρτυρίες γίνονται συνεχώς. Αν δείτε τα ματς του Παναθηναϊκου ο Γκόντας μάς δίνει πάντα τεχνική ποινή. Εκείνη τη στιγμή τον διέκοψε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τονίζοντας με αρκετή δόση χιούμορ αλλά και ειρωνείας: "Τότε να βάζουν τον Τανατζή".
Σε ερώτηση ρεπόρτερ για το αν ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει το τελευταίο δεκάλεπτο, ο "Ζοτς" απάντησε ειρωνικά λέγοντας: "κρατάμε τα άλλα τρία δεκάλεπτα, έτσι θέλουμε να παίζουμε".
Ντούσαν Ίβκοβιτς:
«Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια και θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Εμείς αντιμετωπίσαμε έναν Παναθηναϊκό που βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση» «Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα η άμυνα μας δέχτηκε 42 πόντους, παίξαμε πολύ καλά. Ως νέα ομάδα πρέπει να δουλέψουμε στη διάρκειά μας. Το ίδιο που έγινε στο τέλος τώρα έγινε και στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παναθηναϊκός που «κυνηγούσε» στο σκορ μας έβαλε πάνω από 30 πόντους στο τέλος». 
«Δίκαια κερδίσαμε και συνεχίζουμε. Είναι θέμα πρώτα από όλα καθαρού μυαλό και στη συνέχεια το διάβασμα. Με τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ, μόνο με τη λήξη. Κερδίσαμε έναν Παναθηναϊκό που είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου